Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profİterol

Profİterol
0
37

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Profİterol Malzemeler §** Yarım Paket Margarin §** 1 su bardağı su §** 1 çimke tuz §** 1 kesme şeker §** 4 yumurta §** 1 su bardağı un Sosu İçin §** 100 gr margarin §** 2,5 kahve fincanı un §** 3 kahve fincanı §** 1 kg süt §** 1 yemek kaşığı kakao §** 1 yemek yemek kaşığı vanilya Yapılışı Yarım paket margarin tencerede eritilir Eriyince içine 1 bardak su konur Su kaynayınca tuzlu ve şeker ek edilir Tencere ocakta iken unda konulur Seri çabuk karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 34 dakika ezilerek) hamura yedirilir Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az akışkan yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm ara ile dizilir Evvelden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir Kremanın yapılışı Margarin eritilir İçine un konur 3 dakika kavrulur Ocaktan alınıp, içine şeker ek edilir ve karıştırılır Daha Sonra süt eklenir Kesintisiz karıştırılarak pişirilir Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 1015 dakika çırpılır Profiterolün yapılışı Daha önce pişen hamurların içi üste dürüst hafifçe kesilir Krema kaşıkla içine doldurulur Kalan kremanın içine yarım dere bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır daha sonra profiterolün üzerine sıcak olarak dökülür Üstüne hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır id  
 
858,496Konular
982,412Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt