Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

profiterol

profiterol
0
37

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
profiterol HAMURU İÇİN 1 su bardağı su 125 gr margarin 1 su bardağı un 4 adet yumurta İÇ KREMASI İÇİN 4 yemek yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı şeker 3 su bardağı süt 1 paket vanilya ÜSTÜNÜN ÇİKOLATALI SOSU İÇİN 125 gr margarin 3,5 yemek yemek kaşığı şeker 3 yemek yemek kaşığı kakao 2 yumurta HAMURU 1 su bardağı suyu bir tencereye koyun içerisine 125 gr yağı ek edip adi ateşte karıştırarak eritinyağ eridikten sonra 1 su bardağı unu ekleyin ve devamlı olarak kısık ateşte 56 dk durmadan karıştırın (sürekli karıştırmak çok manâlı) daha sonra oluşan hamuru ateşten alın ve soğumaya bırakın, soğuyunca yumurtaları teker teker içine kırıp bir kaşıkla çırparak yedirin (her yumurtayı kırın çırpın ve sonra öteki yumurtayı ekleyin) hamurumuz hazır, yağladığımız fırın tepsisine elde ettiimiz hamurudan bir kaşık yrdımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yerleştirelim (bu işlemi yaparken bir su bardağına su koyup kaşığa her hamur alışından önce kaşığı ıslatırsak dha bakımlı edersiniz, hamur kaşığa yapışmaz) 5 dk önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce 15 dk daha sonra 120derecelik ısıda 1012 dk pişirin ve asla pişme sırasında fırınınızı açmayın İÇ KREMASI Unu, şekeri,sütü bayağı ateşte pişirin piştikten sonra 1 paket vanilya ekleyin soğumaya bırakın ÜST ÇİKOLATA SOSU id 125 gr mrgarini eritin birazcık soğusun bekleyin daha sonra şekeri,kakaoyu ve yumurtaları koyun hepsini mikserle en ince ayrıntısına kadar çırpın Hamurun doldurulma işi hamurlar soğuyunca ortalarından bıçakla (bir uçları sağlam kalacak şekilde ) kes içinin kremasını bir akarsu kaşığı yardımı ile doldur servis tabağına al üzerinede çikolatalı sosu dök  
 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,208Kullanıcılar
EvtenSon üye
Üst Alt