iltasyazilim
FD Üye
Profiterollü Kuleler Tarifi İçin Malzemeler
Taban Keki İçin:
4 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı su 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 34 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Keki Islatmak İçin:
Yarım su bardağı kadar su 1 tatlı kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı bal veya toz şeker Profiterol için :
100 gr tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta (Yumurtalar büyükse 3 adet kullanın, küçükse 5 adet kullanın) 1 fiske tuz 1 çay kaşığı vanilya Kreması için :
3 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı şeker 50 gr tereyağı 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı vanilya Çikolata sosu için :
2 su bardağı su 5 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı un 4 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 paket bitter çikolata Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 35dk Profiterollü Kuleler Tarifi Yapılışı
Taban kek için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın Su ve sıvı yağı ekleyin Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da eleyip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamuru ince bir şekilde yayın Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Fırından alarak soğumaya bırakın Bardak yardımıyka kesin Keki ıslatmak için, malzemeleri iyice karıştırıp keklerin üzerine birer kaşık dökün
Kreması için :
Önce kremayı hazırlamak lazım Yağ ve vanilya hariçinde ki bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın Tere yağını da ekleyin Karıştırmaya devam ederek pişirin Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha pişirmeye devam edin ki un kokusu gelmesin En son vanilyayı da ekleyip 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın Profiterol için: Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın Hamur hemen toparlanacaktır zaten Hamuru en az 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin Yumurtalardan birini kırıp elinizle sıka sıka yoğurun (Bu işlemi mikser ile de yapabilirsiniz) Diğer yumurtaları da teker teker kırıp hamura yedirin Yapışkan kıvamlı bir hamur olması gerekiyor Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsiye küçük ceviz büyüklüğünde sıkın Bu aşamada yanımızda biraz su ve çay kaşığı bulunsun Çay kaşığının ucunu ıslatarak sıkılan hamurun üzerini düzeltin Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1215 dakika arası pişirin (Fırından fırına ısı ayarı değişiklik gösterebilir) Fırını kapattıktan sonra 5 dakika kadar kapağı açmadan kurumaya bırakın Pişme esnasında asla kapağı açmayın Yoksa profiterol çöker Kuruyan profiterollerin ortasına ya da kenarına ince uçlu bir bıçak veya çay kaşığı sapıyla küçük bir delik açın Kremanın engelsiz dolması için, bıçağı profiterollerin karşı duvarına değecek kadar batırın Kremayı yeniden çırpın Krema torbası veya pompasına doldurun Profiterolün delik kısmına şırınganın ağzını batırıp kremayı sıkın Bütün profiteroller bitince üzerine çikolata sosu dökün Sosu için: Tereyağı ve bitter dışındaki bütün malzemeleri ocağa alın Kıvamı yerine gelen sosa tereyağı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın ve ocaktan alın Sıcak sosun içerisine kırılmış bitteri de ekleyip eriyene kadar karıştırın Sosumuz hazır Kek dilimlerinin üzerine profiterolleri 4321 olacak şekilde üst üste koyup kule şeklini verin Dilerseniz kuleleri 2 katlı da yapabilirsiniz Ilınan sosu bir kepçe yardımıyla profiterollerin üzerine yavaşça dökün Sosu dökerken altta fırın tepsisi, en altta da bir tepsi olsun Böylece yukarıdan akan aşağıya birikecek ve tekrar tekrar bu sosu kullanacaksınız Böylece kuleler giderek sağlamlaşacak Dilerseniz kekin kenarlarına fındık kırığı kullanabilirsiniz Eğer üzeri için başka bir sos denemek isterseniz 2 paket krema ve 3 paket bitter kullanabilirsiniz Isınan kremayı ocaktan alıp içine kırılmış bitterleri ekleyin Eriyene kadar karıştırın Bu sos daha yoğun ve lezzetli oluyor Afiyet Olsun
Taban Keki İçin:
4 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı su 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 34 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Keki Islatmak İçin:
Yarım su bardağı kadar su 1 tatlı kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı bal veya toz şeker Profiterol için :
100 gr tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta (Yumurtalar büyükse 3 adet kullanın, küçükse 5 adet kullanın) 1 fiske tuz 1 çay kaşığı vanilya Kreması için :
3 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı şeker 50 gr tereyağı 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı vanilya Çikolata sosu için :
2 su bardağı su 5 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı un 4 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 paket bitter çikolata Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 35dk Profiterollü Kuleler Tarifi Yapılışı
Taban kek için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın Su ve sıvı yağı ekleyin Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da eleyip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamuru ince bir şekilde yayın Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 2025 dakika pişirin Fırından alarak soğumaya bırakın Bardak yardımıyka kesin Keki ıslatmak için, malzemeleri iyice karıştırıp keklerin üzerine birer kaşık dökün
Kreması için :
Önce kremayı hazırlamak lazım Yağ ve vanilya hariçinde ki bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın Tere yağını da ekleyin Karıştırmaya devam ederek pişirin Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha pişirmeye devam edin ki un kokusu gelmesin En son vanilyayı da ekleyip 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın Profiterol için: Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın Hamur hemen toparlanacaktır zaten Hamuru en az 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin Yumurtalardan birini kırıp elinizle sıka sıka yoğurun (Bu işlemi mikser ile de yapabilirsiniz) Diğer yumurtaları da teker teker kırıp hamura yedirin Yapışkan kıvamlı bir hamur olması gerekiyor Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsiye küçük ceviz büyüklüğünde sıkın Bu aşamada yanımızda biraz su ve çay kaşığı bulunsun Çay kaşığının ucunu ıslatarak sıkılan hamurun üzerini düzeltin Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1215 dakika arası pişirin (Fırından fırına ısı ayarı değişiklik gösterebilir) Fırını kapattıktan sonra 5 dakika kadar kapağı açmadan kurumaya bırakın Pişme esnasında asla kapağı açmayın Yoksa profiterol çöker Kuruyan profiterollerin ortasına ya da kenarına ince uçlu bir bıçak veya çay kaşığı sapıyla küçük bir delik açın Kremanın engelsiz dolması için, bıçağı profiterollerin karşı duvarına değecek kadar batırın Kremayı yeniden çırpın Krema torbası veya pompasına doldurun Profiterolün delik kısmına şırınganın ağzını batırıp kremayı sıkın Bütün profiteroller bitince üzerine çikolata sosu dökün Sosu için: Tereyağı ve bitter dışındaki bütün malzemeleri ocağa alın Kıvamı yerine gelen sosa tereyağı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın ve ocaktan alın Sıcak sosun içerisine kırılmış bitteri de ekleyip eriyene kadar karıştırın Sosumuz hazır Kek dilimlerinin üzerine profiterolleri 4321 olacak şekilde üst üste koyup kule şeklini verin Dilerseniz kuleleri 2 katlı da yapabilirsiniz Ilınan sosu bir kepçe yardımıyla profiterollerin üzerine yavaşça dökün Sosu dökerken altta fırın tepsisi, en altta da bir tepsi olsun Böylece yukarıdan akan aşağıya birikecek ve tekrar tekrar bu sosu kullanacaksınız Böylece kuleler giderek sağlamlaşacak Dilerseniz kekin kenarlarına fındık kırığı kullanabilirsiniz Eğer üzeri için başka bir sos denemek isterseniz 2 paket krema ve 3 paket bitter kullanabilirsiniz Isınan kremayı ocaktan alıp içine kırılmış bitterleri ekleyin Eriyene kadar karıştırın Bu sos daha yoğun ve lezzetli oluyor Afiyet Olsun