iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 paket Profiterol
Hamur için:
150 ml (15 çay bardağı) su
50 g margarin
2 yumurta
Çikolatalı sos için:
500 ml (2 5 su bardağı) süt
Krema için:
300 ml (15 su bardağı) soğuk süt
Ananas konservesi
Hazırlanışı:
Hamur: Su ve margarini bir kaba alıp kaynatın Kaynamaya başladığında un karışımını ilave edip sürekli karıştırarak yaklaşık 1 dakika hamur haline gelinceye kadar pişirin Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuyan hamura yumurtaları ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı koyun ve 200°C'ye ısıtılmış fırında pişirin Daha sonra fırın ısısını 150°C'ye düşürüp iyice pembeleşinceye kadar 1520 dakika daha pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Çikolatalı sos: Çikolatalı sos karışımını 25 su bardağı süt ile sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında 23 dakika daha pişirip ocaktan alınarada karıştırarak soğutun
Krema: Ananas konserve suyunu buzdolabında soğutun Krema karışımını 15 su bardağı süt ve 1 su bardağı ananas konserve suyu ile 34 dakika çırpın Kremayı sıkma torbasına alıp topları doldurun Ananas halkalarını üçgen şeklinde dilimleyin Kürdanın bir ucuna ananas dilimi batırın diğer ucunu da profiterol topuna batırın Servis tabağına çikolatalı sos dökün üzerine ananaslı profiterol toplarını sıralayıp servis yapın
1 paket Profiterol
Hamur için:
150 ml (15 çay bardağı) su
50 g margarin
2 yumurta
Çikolatalı sos için:
500 ml (2 5 su bardağı) süt
Krema için:
300 ml (15 su bardağı) soğuk süt
Ananas konservesi
Hazırlanışı:
Hamur: Su ve margarini bir kaba alıp kaynatın Kaynamaya başladığında un karışımını ilave edip sürekli karıştırarak yaklaşık 1 dakika hamur haline gelinceye kadar pişirin Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuyan hamura yumurtaları ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı koyun ve 200°C'ye ısıtılmış fırında pişirin Daha sonra fırın ısısını 150°C'ye düşürüp iyice pembeleşinceye kadar 1520 dakika daha pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Çikolatalı sos: Çikolatalı sos karışımını 25 su bardağı süt ile sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladığında 23 dakika daha pişirip ocaktan alınarada karıştırarak soğutun
Krema: Ananas konserve suyunu buzdolabında soğutun Krema karışımını 15 su bardağı süt ve 1 su bardağı ananas konserve suyu ile 34 dakika çırpın Kremayı sıkma torbasına alıp topları doldurun Ananas halkalarını üçgen şeklinde dilimleyin Kürdanın bir ucuna ananas dilimi batırın diğer ucunu da profiterol topuna batırın Servis tabağına çikolatalı sos dökün üzerine ananaslı profiterol toplarını sıralayıp servis yapın