Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Protein mitinin gercek yuzu

Protein mitinin gercek yuzu
0
61

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Cocukluğumuzdan beri bizlere hayvansal proteinin saygı du­yulması gereken bir besin olduğu oğretildi Daha hızlı bir şekilde irileşmemize yardım eden yiyeceklerin bizim icin iyi olduğu fikriyle yetiştirildik Bu gerceklerden cok uzak bir duşuncedir
Bu konuda, halkın da medyanın da kafası karışıktır İyi beslenme terimi, hayvansal protein ve hayvansal yağların fazla tuketimi sonucunda erken olgunlaşma ve iri vucut yapısına sahip olma ile ozdeşleştirilmeye devam edilmektedir Aslında iyi bir gosterge olmayan bu trendler, tekrar tekrar pozitif durumlar olarak rapor edilmektedir Eski yazarlar ve beslenme uzmanları hızlı buyumeyi sağlıklı olmak olarak yorumlama hatasını yapmışlardır Ben buyume hızının artmasının iyi bir şey olmadığına inanıyorum Bir cocuk ne kadar yavaş gelişirse o kadar yavaş yaşlanıyor demektir Olgunluğa erişmenin daha uzun zaman aldığı yavaş buyumenin, daha uzun bir omrun gostergesi olduğu hayvanlar uzerinde yapılan calışmalarda gosterilmiştir İnsanlarda da aynı durumu goruruz: Doğal olmayacak şekilde hızlı buyume ve ergenliğe erken ulaşmak, hayatın ileriki aşamalarında gorulen kanser ve diğer hastalık­lar icin risk faktoru oluşturmaktadır Erken olgunlaşmaya ve cocuklukta aşırı buyumeye yol acan aynı faktorlerin, sadece goğus ve prostat kanserlerinin değil, genel olarak butun kan­serlerin oluşumunu artırdığını gosteren sayısız kanıt vardır Kotu beslenme ya da ciddi bir hastalığın olmaması şartıyla, ne kadar yavaş buyur ve olgunlaşırsak, o kadar uzun yaşarız
Ote yandan, son on yılda kansere ve kalp hastalığına neden olan sadece hayvansal gıdalardaki yağ değildir Beslenme uzmanları ve bilim adamları, araştırmaları sonucunda hay­vansal proteinin de kotu bir etkisi olduğunu keşfetmektedirler Bilim adamları hem laboratuvar henı de insanlar uzerinde ya­pılan epidemiolojik araştırmalarda hayvansal protein ve kan­ser arasında bir bağ olduğunu ve hayvansal protein tuketimini azaltmanın yaşlanma surecini yavaşlattığını bulmuşlardır49
Genelinde hayvansal urun tuketimi birkac kanser ceşidi ile orantısal bir şekilde ilişkilidir Elli dokuz farklı ulkeden topla­nan verileri inceleyen uluslararası bir araştırmada en cok et, domuz eti ve sut urunleri tuketen erkeklerin prostat kanserin­den olme olasılıklarının cok fazla olduğu, en cok işlenmemiş bitkisel gıda ve kuru yemiş yiyenlerin bu hastalığa yakalanma olasılıklarının ise cok az olduğu bulunmuştur
Almanya’da yapılan guncel bir calışmada, vejetaryen yetiş­kinlerde kolon ve rektal kanserlerin yuzde 50 azaldığı bulun­muştur Bununla birlikte, vejetaryen diyetini yirmi yıldan uzun suredir uygulayanlarda kanserin ve diğer butun olum neden­lerinin daha buyuk bir oranda azaldığı (yaklaşık yuzde 75 azalma) gorulmuştur Hastalıklardan korunma derecesi, veje­taryen diyetin kac yıl boyunca uygulandığına bağlıdır Diğer ulkelerde vejetaryen diyeti uzerine yapılan calışmalarda da aşağı yukarı aynı sonuclar bulunmuştur Hastalık nedenleri erken yaşlardan itibaren birikmeye başlamaktadır
Ozellikle PCB’ler ve DDT gibi yasaklanmış tarım ilaclarına maruz kalmanın patolojik değişimlerin artmasına yol actığı konusunda da yeterli kanıt vardır Kanser olmayan kadınlarla karşılaştırıldığında, goğus kanseri olan kadınların goğus doku­larında bu kimyasal maddelerden, kanser olmayan kadınlara gore daha fazla bulunmaktadır Goğus kanseri vakalarının ozellikle fazla gorulduğu Long Island’da da bu durum rapor edilmiştir Araştırmacılar, hala cevremizde mevcut olan bu kimyasallara fazlasıyla maruz kalmanın nedeninin, kıyılarda tutulan balıkları yemenin sonucu olduğunu oğrenmekten şaş­kınlık duymuşlardır
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt