proteinle ilgili bilgi
Proteinler, amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanmasından oluşan buyuk organik bileşiklerdir Aclık anında en son tuketilir Kimyasal sindirimi midede başlar
Proteinler, amino asit yapıtaşlarından oluşan polimerlerdir Her proteinin kendisine has ozelliklerinin olmasını sağlayan ozel amino asit dizilimleri vardır Proteinlerin işlevlerinin coğu, kendisini oluşturan amino asitlerin ozelliklerinin tayin edilmesiyle anlaşılabilir İnsandan viruse proteinlerin oluşumunda en cok kullanılan 22 ceşit amino asit vardır
Protein, beslenmemizin onemli bir parcasıdır Hayvanlar her amino asiti sentezleyemediklerinden, zorunlu (esansiyel) aminoasitleri gıda yoluyla almak zorundadırlar Sindirimde hayvanlar yedikleri proteini serbest amino asitlere parcalayıp bunlarla yeni proteinler sentezler
Proteinler, amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanmasından oluşan buyuk organik bileşiklerdir Aclık anında en son tuketilir Kimyasal sindirimi midede başlar
Proteinler, amino asit yapıtaşlarından oluşan polimerlerdir Her proteinin kendisine has ozelliklerinin olmasını sağlayan ozel amino asit dizilimleri vardır Proteinlerin işlevlerinin coğu, kendisini oluşturan amino asitlerin ozelliklerinin tayin edilmesiyle anlaşılabilir İnsandan viruse proteinlerin oluşumunda en cok kullanılan 22 ceşit amino asit vardır
Protein, beslenmemizin onemli bir parcasıdır Hayvanlar her amino asiti sentezleyemediklerinden, zorunlu (esansiyel) aminoasitleri gıda yoluyla almak zorundadırlar Sindirimde hayvanlar yedikleri proteini serbest amino asitlere parcalayıp bunlarla yeni proteinler sentezler