Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Psikolog Mine Aktaş: İlk çocuklar deneme tahtası

Psikolog Mine Aktaş: İlk çocuklar deneme tahtası
0
112

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Samsun ’da etkinlik gösteren bir özel eğitim ve danışmanlık merkezinde görevli psikolog Mine Aktaş, çocuk gelişimi hakkında bilgiler verdi Günümüzde birçok şeyin, birçok alanın okulu bulunduğunu açıklayan Aktaş, Anne ve babalığın okulu değil Bizler anne babalığı ya kendi annemizin babamızın yaptıklarından veya piyasada fazla fazlaca olan çocuk gelişimi kitaplarından öğrenmeye çalışıyoruz Fakat ne yazık ancak hiçbir şey kitaplarda yazdığı gibi gelişmiyor ve anne baba olarak birçok sıkıntı çekebiliyoruz Çocuklarımızın gelişimi hakkında tatmin edici data almadığımız için genel olarak birincil çocuklar deneme tahtası durumuna geliyor Tüm deneyimlerimizi başlangıçta onlarda deniyoruz Nasıl yemek yedireceğimizi, oturmayı kalkmayı nasıl öğreteceğimizi, hayırı nasıl öğreteceğimizi onlarda uyguluyoruz İkinci çocuklar bu anlamda daha uğurlu Çünkü anne baba ilk çocukta yaşadıkları acemilikleri ikinci çocukta yaşamıyorlardedi
*
Aktaş, özellikle anne babalardan öğrenilen bazı yanlışlar olduğunu vurguladı Mine Aktaş, O yanlışları devam ettirmememiz gerekiyor En büyük yanlışlardan bir adam başına şişman çocuk sağlıklıdır zihniyeti Bizler bilhassa çocuklarımızın bedensel gelişimine büyük tartma verirken, ruhsal gelişimlerini gözardı edebiliyoruz Evet beslenmesi ve sağlığı önemlidir, fakat fiziki gelişimi kadar ruhsal gelişimi de önemlidir Çocuklarımızın psikolojik gelişimi hakkında data sahibi olmamız gerekiyor Ben birçok ebeveynden şunu duyuyorum ’Çocuğum 5 yaşında ve benimle fazla inatlaşıyor Ben ne dersem tersini yapıyor ’ Evet bu çok doğal çünkü 5 7 yaş arası erginlik dönemi gibi geçirilen ’Ben varım ’ dönemidir Bunu bilmeyen ebeveyn çocuğunda bambaşka bir gelişim olduğunu düşünüyor böylece çocuklarımızın psikolojik gelişim dönemleri hakkında bilge sahibi olmamız fazla daha yardımcı olurdiye konuştu
*
Mine Aktaş, çocuklardan beklentilerin ne kadar pozitif olursa düş kırıklıklarının da böylece pozitif olacağını dile getirdi Aktaş, Benim önerim, uzmanından sıfır yaştan itibaren gelişimle ilgili takviye alınabilir Türkiye ’de kullanılan geçerliliği ispatlanmış fazla güzel testler var 06 yaş için yılda bir, duruma göre 6 ayda bir çocukta herhangi bir patolojik durum var mı diye gelişim peşine düşüp takip edilebilir Çünkü biz patolojik şart ortaya çıktıktan daha sonra destek almaya çalışıyoruz ve bu da işi biraz uzatmamıza niçin oluyordedi

858,506Konular
982,998Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt