Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik

Hoş geldin! darqhawq tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik nedir
Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik hakkında bilgi

Psikolojik danışma ve rehberlik bir koruyucu ruh sağlığı hizmetidir Eğitim kurumları bu hizmetin dilekçe alanlarından bir tanesidir Ruh sağlığı açısından alışılagelmiş, ama gelişimsel ve harmoni sorunları olan herkesin bu hizmetlere ihtiyacı vardır Mesela, yeni okula gelmiş bir öğrencinin uyum sorunu olabilir, arkadaşsızlık çekebilir, bir başka öğrencinin sınavlara ilişkin kaygısı olabilir veya bir üstteki eğitim kurumu veya iş seçimiyle ilgili takviye isteyebilir vb gibi İşte, bütün bu sorunlara, psikolojik danışma ve rehberlik programlarından mezun olan psikolojik danışmanlar (ama Ulusal Eğitim Bakanlığı'nda bu kişilere, öğretmenlik haklarından yararlansınlar diye, rehber hoca denilmekte) yardımcı olabilirler Eğitim ortamında öğrencilere, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunulduğu takdirde, öğretim ve idare işleri kolaylaşacak, keza geleceğin yetişkinleri olan çocuk ve gençlerin, dolayısıyla toplumun ruh sağlığı korunmuş keza de çağdaş eğitim ortamı sağlanmış olur Rehberlik hizmet alanına ve problem alanın tarafından kendi içinde ayrılmaktadır Hizmet alanına tarafından; eğitim, sağlık durumu ve sosyal rehberlik olarak ayrılır Problem alanına kadar ise bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik olarak ayrılmaktadır

Psikolojik Danışmanlık

Psikolojik danışmanlık edebilmek için, lisans düzeyinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünü son vermek gerekmektedir Psikolojik Danışmanlar, klinik psikologlar ve psikiyatristlerden öbür olarak, hastalıkdurumundaki, hap tedavisi gerektiren psikolojik rahatsızlıklarla ilgilenmezler Çocuk, ergen, yetişkin, ihtiyar, çiftler ve aile gibi çok çeşitli danışan gruplarıyla niyetlenmek üzere kendilerini geliştirerek, uzmanlaşabilirler

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Başvuru Formu

Psikoloji biliminde ortaya konan yeni teoriler ve sanayileşme ile artan yeni meslek dalları rehberlik hizmetinin aralıksız gelişmesini sağlamıştır Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinde kişinin kendisini daha iyi tanıması, istekleri, yetenekleri ile seçeceği iş arasında armoni ya da bağdaşmazlık durumları araştırılmaktadır

Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinde kullanılan bir takım teknikler:

Soru Listesi
Anket
Otobiyografi
Gözlem
Vak ’a Kaydı
Açlık Listesi
Bier Cümle Tamamlama Testi
Vakit Cetveli
Problem Tarama Listesi
Galibiyet Yetenek Kıyas Tablosu
Değerlendirme Cetveli