Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik

Hoş geldin! m033 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik nedir
Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik hakkında bilgi

Psikolojik danışma ve rehberlik bir koruyucu ruh sağlığı hizmetidir Eğitim kurumları bu hizmetin uygulama alanlarından bir tanesidir Ruh sağlığı acısından normal, ancak gelişimsel ve uyum sorunları olan herkesin bu hizmetlere ihtiyacı vardır Orneğin, yeni okula gelmiş bir oğrencinin uyum sorunu olabilir, arkadaşsızlık cekebilir, bir başka oğrencinin sınavlara ilişkin kaygısı olabilir ya da bir ust eğitim kurumu veya meslek secimiyle ilgili yardım isteyebilir vb gibi İşte, tum bu sorunlara, psikolojik danışma ve rehberlik programlarından mezun olan psikolojik danışmanlar (ki Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu kişilere, oğretmenlik haklarından yararlansınlar diye, rehber oğretmen denilmekte) yardımcı olabilirler Eğitim ortamında oğrencilere, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunulduğu takdirde, oğretim ve yonetim işleri kolaylaşacak, hem geleceğin yetişkinleri olan cocuk ve genclerin, dolayısıyla toplumun ruh sağlığı korunmuş hem de cağdaş eğitim ortamı sağlanmış olur Rehberlik hizmet alanına ve problem alanın gore kendi icinde ayrılmaktadır Hizmet alanına gore; eğitim, sağlık ve sosyal rehberlik olarak ayrılır Problem alanına gore ise kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik olarak ayrılmaktadır

Psikolojik Danışmanlık

Psikolojik danışmanlık yapabilmek icin, lisans duzeyinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bolumunu bitirmek gerekmektedir Psikolojik Danışmanlar, klinik psikologlar ve psikiyatristlerden farklı olarak, hastalıkdurumundaki, ilac tedavisi gerektiren psikolojik rahatsızlıklarla ilgilenmezler Cocuk, ergen, yetişkin, yaşlı, ciftler ve aile gibi cok ceşitli danışan gruplarıyla calışmak uzere kendilerini geliştirerek, uzmanlaşabilirler

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama

Psikoloji biliminde ortaya konan yeni teoriler ve sanayileşme ile gelişen yeni meslek dalları rehberlik hizmetinin surekli gelişmesini sağlamıştır Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinde kişinin kendisini daha iyi tanıması, istekleri, yetenekleri ile sececeği meslek arasında uyum veya uyumsuzluk durumları araştırılmaktadır

Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinde kullanılan bazı teknikler:

Soru Listesi
Anket
Otobiyografi
Gozlem
Vak’a Kaydı
Arzu Listesi
Bier Cumle Tamamlama Testi
Zaman Cetveli
Problem Tarama Listesi
Başarı Kabiliyet Karşılaştırma Tablosu
Değerlendirme Cetveli