Vegan beslenenlerin severek tüketeceği içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan pucce tanımı bir öteki ismiyle İtalyan poğaçası olarak biliniyor. Farklı tarifler denemeyi sevenlerin kesinlikle pişirmesi gereken pucce yani İtalyan pizzasının tanımı bugünkü yazımızda.
İtalya’da domatesli, soğanlı yahut zeytinli tercih edilen bu poğaçanın dışı kıtır kıtır içi yumuşacık oluyor! Klasik pişirme formülü ile denerseniz poğaça tadını, buharlı pişirme usulü ile denerseniz ekmek tadına dönüşüyor. Her ikisine de dereotu, maydanoz, sarımsak tozu, zeytin, suyunu almış soğan, çekirdek ve ceviz üzere istediğiniz her besini ekleyebilirsiniz. Peki pucce nasıl yapılır? Pucce tanımı, yapılışı, materyaller ve püf noktası...
PUCCE TANIMI:
MATERYALLER
400 gr yulaf unu
100 gr buğday unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml - 1 litre ılık su
Çıtır ekmek olması için 1 çay kaşığı mahlep
Zeytin
YAPILIŞI
400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru instant maya derin bir kaba alınarak karıştırın.
İçerisine kek hamuru kıvamına yakın bir kıvama gelecek ölçüde ılık su eklenerek yoğurun.
Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı da ek edilerek 1 dakika daha yoğurun.
30-60 dakika sıcak bir ortamda hava almayacak biçimde sararak bekletin.
Hazırlanan hamurdan elinize zeytinyağı sürerek yuvarlaklar yapın.
Yağlı tepsiye dizip, 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
20 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...