iltasyazilim
FD Üye
Pudingli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket puding (Ben vanilyalı kullandım Tercih size kalmış)
*1 su bardağı nişasta
*150 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*253 su bardağı un
Üzeri için:
*Benmari usulü eritilmiş çikolata yada çikolata sosu
*Hindistan cevizi, fındık, ceviz vs kullanılabilir
Pudingli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında ki margarin, yumurta ve sıvı yağ yoğurma kabına alınır Yoğurulmaya başlanır Üzerine nişasta ve puding eklenir (Puding toz olarak kullanılır ) Yoğurulur Daha sonra kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir Yağlı tepsiye dizilen kurabiyeler 15 dakika üstü hafif pembeleşecek şekilde fırında pişirilir Soğumaya bırakılır Soğuyan kurabiyeler önce çikolataya sonra fındığa batırılır Afiyet olsun
*1 paket puding (Ben vanilyalı kullandım Tercih size kalmış)
*1 su bardağı nişasta
*150 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*253 su bardağı un
Üzeri için:
*Benmari usulü eritilmiş çikolata yada çikolata sosu
*Hindistan cevizi, fındık, ceviz vs kullanılabilir
Pudingli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında ki margarin, yumurta ve sıvı yağ yoğurma kabına alınır Yoğurulmaya başlanır Üzerine nişasta ve puding eklenir (Puding toz olarak kullanılır ) Yoğurulur Daha sonra kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir Yağlı tepsiye dizilen kurabiyeler 15 dakika üstü hafif pembeleşecek şekilde fırında pişirilir Soğumaya bırakılır Soğuyan kurabiyeler önce çikolataya sonra fındığa batırılır Afiyet olsun