iltasyazilim
FD Üye
Pudingli Fincan Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr kadayıf
*1 paket muzlu puding
*3 su bardağı süt
*150 gr tereyağ
*Fındık veya ceviz içi
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*45 damla limon suyu
Pudingli Fincan Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı 3 su bardağı süt ile puding hazırlanır (Süt ölçüsü paketin miktarına göre değişiklik gösterebilir)*(İsteğe göre vanilyalı da kullanılabilir ben muzlu puding kullandım)
Kadayıftan bir parça alınıp, fincanın içine kenarları dışa gelecek şekilde serilir
İçine puding ve fındık koyulup, kadayıfla kapatılıp, tepsiye çevrilir
Tereyağ eritilip, kadayıfın üzerinde gezdirilir
180° de kızarana kadar pişirilir
Şerbeti için 2 su bardağı su ve 15 su bardağı şeker tencereye alınıp kaynamaya bırakılır
Ocaktan almadan önce de limon suyu eklenir ve bir kaç dk daha kaynatıp altı kapatılır
Şerbet sıcak şekilde soğumuş tatlının üzerine dökülür
Şerbeti çekene kadar bekleyip servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun
*400 gr kadayıf
*1 paket muzlu puding
*3 su bardağı süt
*150 gr tereyağ
*Fındık veya ceviz içi
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*15 su bardağı şeker
*45 damla limon suyu
Pudingli Fincan Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı 3 su bardağı süt ile puding hazırlanır (Süt ölçüsü paketin miktarına göre değişiklik gösterebilir)*(İsteğe göre vanilyalı da kullanılabilir ben muzlu puding kullandım)
Kadayıftan bir parça alınıp, fincanın içine kenarları dışa gelecek şekilde serilir
İçine puding ve fındık koyulup, kadayıfla kapatılıp, tepsiye çevrilir
Tereyağ eritilip, kadayıfın üzerinde gezdirilir
180° de kızarana kadar pişirilir
Şerbeti için 2 su bardağı su ve 15 su bardağı şeker tencereye alınıp kaynamaya bırakılır
Ocaktan almadan önce de limon suyu eklenir ve bir kaç dk daha kaynatıp altı kapatılır
Şerbet sıcak şekilde soğumuş tatlının üzerine dökülür
Şerbeti çekene kadar bekleyip servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun