Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pudra Şekerli Un Helvası Tarifi

Pudra Şekerli Un Helvası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pudra Şekerli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı un (silme)
*200gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı süt

Pudra Şekerli Un Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağı tavaya alınır eritilir, sonra un eklenir ve çok kısık ateşte sürekli karıştırılarak*un kavrulur Yaklaşık*2030 dakika sonra un hafif pembeleşir ve suyayağa keser Ocak kapatılır*ve pudra şekeri una katılır Kaşıkla iyice malzemeler birbirine yedirilir, azar azar sütü*konur ve karıştırılır Küçük*borcama aktarılır*ve kaşığın arkası ile helvaya bastırarak*borcama yayılır*Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır*Afiyet olsun
Not: orijinal tarifte süt yoktu, yaparken çok tereddüt ettim, un nasıl*yumuşayacak, nasıl*dilimlenecek diye ama yinede tarife sadık*kaldım*yaptım Ve tam düşündüğüm*gibi oldu Un kıyır*kıyır*oldu ve dilimlerken kum gibi dağıldı Kimse yemedi çok üzüldün*Sonra helvayı tekrar servis tabağından tavaya boşalttım*biraz daha kavurdum, tamamen ısındıktan*sonra bir bardak süt ekledim tekrar borcama yaydım sonuç mükemmel oldu Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya pudra şekerde serpebilirsiniz
*

858,497Konular
981,966Mesajlar
29,965Kullanıcılar
zoltexx31Son üye
Üst Alt