bilgisayarci
FD Üye
Hamur işi dendiğinde birinci akla gelenlerden biri olan börek, Türk mutfağında ehemmiyet verilen lezzetlerden biridir. Börek kimi için çıtır çıtır, kimi içinde yumuşacık olacak, kimini nazaran patatesli kimine nazaran de kıymalı. Fakat bu husustaki en değerli orta nokta puf puf kabarmasıdır. İşte bu sebeple puf böreği tanımını sizler için ele aldık. Mutfağınızda bulunan gereçleri kullanarak kısa müddette hazırlaması kolay puf böreği nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla puf böreği tarifi…
Adeta bulut üzere kabaran çıtır çıtır puf böreğini kim geri çevirebilir ki. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetli puf böreği tanımı ile kahvaltılarınızı zenginleştirebilir, akşam sohbetlerinin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Tıpkı anne eli değmiş üzere enfes bir lezzeti mutfağınıza taşımaya ne dersiniz. Sadece mayalanması için biraz sabretmek zorunda kalacağınız puf böreği tanımını; patatesli, peynirli yahut kıymalı nasıl isterseniz hazırlayabilirsiniz. Vermiş olduğumuz bu pratik puf böreği tanımı ile siz de çarçabuk hazırlayabileceksiniz. İşte puf böreği tarifi…
Puf Böreği Malzemeleri
• 3 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1 tane yumurta
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
İçi için;
• Lor peyniri yahut yağsız beyaz peynir
• 1 çay kaşığı tuz
• Maydanoz
Kızartmak için
• Sıvı yağ
Yapılışı
• Hoş bir hamur için hamuru yeterlice yoğurmamız gerekiyor. Yoğurma kabının içine un, yumurta, kabartma tozu, sirke, tuz ve suyu alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streçleyip dinlenmesi ve mayalanması için kenarda bekletin.
• Hamuru mayalanması için bekletirken iç harcı için bir kaba tercih ettiğiniz peyniri ekleyin. Üzerine ince ince kıyılan maydanoz ve tuzu ek ederek güzelce harmanlayın.
• Hamur dinlendikten sonra tezgahın üzerinde havasını alın. Akabinde 4 beze elde edin. Bezelerden birini alıp unlayarak açın. Hamuru ince bir biçimde açtıktan sonra hamurun tüm köşelerine (dört köşesine) iç harç alıp hem alttan hem üstten hamuru katlayarak kapatın.
• Katlanan hamuru rulet ya da bir bıçak yardımıyla yarım ay biçiminde kesin. Kenar kısımlarının açılmaması için hamurun kenarlarına çatal yardımıyla bastırabilirsiniz.
• Bezelerin her birine tıpkı süreci uyguladıktan sonra üzerini pak bir bezle örtün. Kızgın yağda önlü artlı pişirin.
Afiyet olsun.