iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
250 Gr Un
1 Adet Yumurta
12 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
12 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı
HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını açınİçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyunKabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirinÜzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin
İçi için peyniri elinizle ufalayınDilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyinDinlenen hamuru altı eşit parçaya bölünBu parçaları tabak büyüklüğünde açınAralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyunÜçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın
Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyunYufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatınKenarlarını elinizle bastırınBıçak yardımıyla üçgen parçalar kesinÜçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırınDiğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayınBol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın
250 Gr Un
1 Adet Yumurta
12 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
12 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı
HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını açınİçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyunKabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirinÜzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin
İçi için peyniri elinizle ufalayınDilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyinDinlenen hamuru altı eşit parçaya bölünBu parçaları tabak büyüklüğünde açınAralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyunÜçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın
Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyunYufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatınKenarlarını elinizle bastırınBıçak yardımıyla üçgen parçalar kesinÜçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırınDiğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayınBol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın