iltasyazilim
FD Üye
Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet günlük hazır yufka
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı süt
İçi için;
*200 gram kahvaltılık kaşar loru ya da yağsız beyaz peynir
*Maydanoz*(Ben ıspanak, beyaz ve rendelenmiş yağsız kaşar peynir kullandım Biraz da baharat ekledim)
Üzerine;
*Bir yumurta sarisi
Puf Börek Tarifi Yapılışı Milföy gibi puf puf bir börek, üstelik de günlük hazır yufka ile yapılan hem pratik hem de çok lezzetli *En güzel yani ise buzlukta dilediğiniz kadar bekletebilmeniz Ani misafirler için çok güzel bir çözüm Bu tarifi denemeyen kalmasın lütfen Çok şiddetle tavsiye ediyorum
Süt ve sıvı yağı bir kabin içinde karıştırın
İlk kat yufkayı düz bir zemine serin
Sütlü yağlı karışımı küçük bir kepçe yardımı veya bir kaşık ile yufkanın her yerine dökün ve sonrasında fırçayla da eşit şekilde yufkanın yüzeyine sürün
İkinci yufkayı, ilk yufkanın üzerine kapatıp onu da ıslatın ve üçüncü yufkayı da diğer iki yufkanın üstüne kapatıp sütlü sıvı ile ıslatın
3 kat yufkadan oluşan hamurun karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek kare seklini oluşturun
İç harcı kare haline gelmiş yufkanın her yerine eşit şekilde koyun
Sonra karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şeklini verin ve birleşim yerlerinden keserek 4 parçaya ayırın
Bu 4 parçayı da üçgen olacak şekilde 2’ye kesin ve daha sonra o üçgenleri de tekrar 2’ye kesin
Toplamda 16 adet üçgen börek olacak
Eğer içi için beyaz peynir kullanacaksanız 1 adet yumurtanın akı ile peyniri karıştırmanızı öneririm Böreğin kenarları açık olduğu için peynir erime yapıp kenarlardan akabilir
Üst üste gelmemelerine dikkat ederek börekleri buzdolabı poşeti (resimde görüldüğü gibi) ya da streç film ile sarıp en az 67 saat dondurucuda bekletin
Eğer hemen kullanmayacaksanız börekler donduktan sonra bir araya toparlayabilirsiniz ama henüz donmamış iken üst üste koyup dondurucuya atarsanız ıslak bir hamur olduğu için üçgenlerin birbirlerine yapışma ihtimalleri çok fazla
Pişireceğiniz zaman fırını 180 derecede ısıtın, donuk haldeki börekleri fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çözülmelerine izin vermeden fırına koyun
Üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet bereketli olsun
kaynak:*lullabymutfaksirlaricom20190316puffborek
*3 adet günlük hazır yufka
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı süt
İçi için;
*200 gram kahvaltılık kaşar loru ya da yağsız beyaz peynir
*Maydanoz*(Ben ıspanak, beyaz ve rendelenmiş yağsız kaşar peynir kullandım Biraz da baharat ekledim)
Üzerine;
*Bir yumurta sarisi
Puf Börek Tarifi Yapılışı Milföy gibi puf puf bir börek, üstelik de günlük hazır yufka ile yapılan hem pratik hem de çok lezzetli *En güzel yani ise buzlukta dilediğiniz kadar bekletebilmeniz Ani misafirler için çok güzel bir çözüm Bu tarifi denemeyen kalmasın lütfen Çok şiddetle tavsiye ediyorum
Süt ve sıvı yağı bir kabin içinde karıştırın
İlk kat yufkayı düz bir zemine serin
Sütlü yağlı karışımı küçük bir kepçe yardımı veya bir kaşık ile yufkanın her yerine dökün ve sonrasında fırçayla da eşit şekilde yufkanın yüzeyine sürün
İkinci yufkayı, ilk yufkanın üzerine kapatıp onu da ıslatın ve üçüncü yufkayı da diğer iki yufkanın üstüne kapatıp sütlü sıvı ile ıslatın
3 kat yufkadan oluşan hamurun karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek kare seklini oluşturun
İç harcı kare haline gelmiş yufkanın her yerine eşit şekilde koyun
Sonra karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şeklini verin ve birleşim yerlerinden keserek 4 parçaya ayırın
Bu 4 parçayı da üçgen olacak şekilde 2’ye kesin ve daha sonra o üçgenleri de tekrar 2’ye kesin
Toplamda 16 adet üçgen börek olacak
Eğer içi için beyaz peynir kullanacaksanız 1 adet yumurtanın akı ile peyniri karıştırmanızı öneririm Böreğin kenarları açık olduğu için peynir erime yapıp kenarlardan akabilir
Üst üste gelmemelerine dikkat ederek börekleri buzdolabı poşeti (resimde görüldüğü gibi) ya da streç film ile sarıp en az 67 saat dondurucuda bekletin
Eğer hemen kullanmayacaksanız börekler donduktan sonra bir araya toparlayabilirsiniz ama henüz donmamış iken üst üste koyup dondurucuya atarsanız ıslak bir hamur olduğu için üçgenlerin birbirlerine yapışma ihtimalleri çok fazla
Pişireceğiniz zaman fırını 180 derecede ısıtın, donuk haldeki börekleri fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çözülmelerine izin vermeden fırına koyun
Üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet bereketli olsun
kaynak:*lullabymutfaksirlaricom20190316puffborek