iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 12 çay bardağı ılık su 12 su bardağı toz şeker 1 paket yaş maya (42 gram) 12 çay kaşığı tuz 75 gram tereyağı 2 adet yumurta Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Şekil verdiğiniz donutları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın Son mayalanması da tamamlanan donutları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz donutları ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın
3 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 12 çay bardağı ılık su 12 su bardağı toz şeker 1 paket yaş maya (42 gram) 12 çay kaşığı tuz 75 gram tereyağı 2 adet yumurta Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Şekil verdiğiniz donutları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın Son mayalanması da tamamlanan donutları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz donutları ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın