Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Noktaları İle Hıra Tatlısı

Puf Noktaları İle Hıra Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Puf Noktaları İle Hıra Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik

Bulamak için;


*Ayrıca irmik

Şerbeti;


*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker

Puf Noktaları İle Hıra Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar amacım burada sizlerin hepinizin yaptığı tatlıyı ilk kez ben bulmuşum gibi yayınlamak değil
Yaparken yaşadığım bazı sorun ve dikkat edilmesi gereken minik noktaları paylaşmak
Şerbet için şekeri suda eritin
*** İster sıcak suda karıştırın erisin isterseniz ocağa koyun ama sadece şeker eriyene dek karıştırın kaynatmayın
Yumurta yoğurt yağı kaba alın ve iyice çırpın
*** Amaç hamurumuzda her yerine eşit dağılması gereken malzemeleri birbirine iyice yedirmek
Sonra vanilya kabartma tozunu katın
*** Amaç gene hamurun her yerine ayni karıştırılması gereken malzemeleri sıvıya iyice yedirmek
Önce irmiği katın ve yaklaşık 5 dakika iyice karıştırın
*** Bu çok önemli zira irmik sıvı ile karışınca şişer eğer irmik ve unu birlikte katarsak irmik şişene dek hamur cıvık sanılıyor ve fazladan un veya irmik katılıyor buda tatlımızı sertleştirir
Ayrıca irmik artarsa şerbette yetmez tatlı sert ve kuru olur
Sonra unu katın yoğurun
Tepsiye bol irmik serpip üzerine tum hamur bitene dek minik minik bezeler yapın
*** Hamur bitmeden bezeleri irmiğe bulamak için elinizi sürmeyin zira sürerseniz elinize yapışacak irmik her beze yapmak için elinizi hamura sürdüğünüzde hamura fazladan irmik katılmış olacak ve tatlı sertleşir
İrmiğe bulanan tatlımızı tepsiye dizelim ve 180C de 25 dakika kadar pişirin
Çıkarınca 5 dakika bekletip şerbeti dökün
*** Her tatlının üzerine tek tek dökün Şerbeti zira sadece altında şerbet olursa üstünün kuru kalma ihtimali olabilir
Ayrıca tatlımızın şerbeti her yerine eşit çekmesi için üzerini tepsi ile kapatın
***Sıcak tatlının ağzını kapattığınızda buharı tepsiden geriye tatlının üzerine dökülecek ve tatlımız yumuşacık olacak
Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt