Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Püf Noktalarıyla Makaron ( Antep Fıstıklı )

Püf Noktalarıyla Makaron ( Antep Fıstıklı )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Püf Noktalarıyla Makaron ( Antep Fıstıklı ) Tarifi İçin Malzemeler

*75 gram yumurta akı (2, 5 yumurta akı)
*1 fiske tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*75 gram toz Antep fıstığı (34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı)
*150 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)

Fıstıklı krema için:


*12 (yarım) su bardağı toz Antep fıstığı
*1 su bardağı toz şeker
*100 gr tereyağı
*2 paket 25’er gr Antep fıstığı ezmesi (isteğe bağlı)

Püf Noktalarıyla Makaron ( Antep Fıstıklı ) Tarifi Yapılışı Makaronun Püf Noktaları
Makaronda gram ölçüsü önemlidir *Hassas terazi kullanılması *tavsiye edilir
Yumurta aklarını köpük kıvamına gelene kadar çırpın Mümkünse cam ya da metal kase kullanın
Kuru malzemeleri önce robotta çekip sonra da *elekten geçirin
Çırpma işlemi sona erince *sadece spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla *alttan üste doğru yavaşça karıştırın
Tepsiye dizilmiş makaronları 3 kez tezgaha sertçe vurun ki çırpma sırasında oluşan kabarcıklar kabarmayı engellemesin * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * *Makaronları oda sıcaklığında *3040 dakika kadar *üzeri kabuk bağlayana kadar kurumasını bekliyin
Makaronların fırında pişme süresi de önemli ayrıntılardan Fırında az kalırsa sakız gibi bir kıvam alırken çok durduğunda kuruyabiliyor İlk 12 dakika fırın kapağı açmadan sadece 15 dakika pişirin
Makaronlar piştikten sonra tepside soğumasını bekleyin *ki dağılmasın
Makaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa makaronlar çatlar Makaron hamuru için; yumurta aklarını *bir fiske tuz ile *cam kasede düşük devirde çırpın Köpük haline gelince toz şekeri 5 sefer de ilave edip, yüksek devirde çırpmaya devam edin Başka yerde önce robottan çekilen fıstığı ve pudra şekerini daha sonra da elekten geçirip, yarısını çırpılmış yumurta akı karışımına ekleyin Sonra bir spatula yardımıyla, alttan üste doğru yumurta aklarını ezmeden yavaş hareketlerle karıştırın Kalan yarısını da ekleyip, aynı şekilde karıştırın Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla sıkın Tepsiyi tezgaha sertçe vurup, 30 dakika kurumasını bekleyin Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın Bu arada kremasını hazırlamaya başlıyoruz Hazırlanışı: Toz Antep fıstığı ile ince çekilmiş şekeri mutfak robotunda un haline getirin Tereyağını ve fıstık ezmesini de ilave edip, tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin Soğuyan makaronları yerinden çıkartıp aralarına hazırlamış olduğunuz kremadan sıkın *Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt