iltasyazilim
FD Üye
Püf Noktalarıyla Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*25 su bardağı nohut
*7 su bardağı su
*1 adet soğan
*1 adet et bulyon
*2 yemek kaşığı biber salçası
*34 adet kurutulmuş acı biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Püf Noktalarıyla Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Etli yaptığımız her yemek ertesi gün rengi bir değişir, o yüzden bir günlük yapmıyorsam bu tür yemeklere et, kıyma vs koymuyorum Lezzet versin diyerek bulyon denedim ve sonuç çok güzel oldu?
1
*Öncelikle nohutlarımızı geceden ılık suya birazcık tuz atarak ıslıyoruz
*Düdüklü tenceremize küp küp doğradığımız soğanı alarak kavuruyoruz
*Ardından biber salçamızı kavurarak nohutumuzu ekliyoruz
*1 dakika kadar kavurduktan sonra acı biber, bulyon, biber ve karabiberi ekleyerek suyunu ilave ediyoruz
Püf noktaları, yemek pişerken değil piştikten sonra tuz atılmalı
Domates salçası kuru fasulye ve nohutta kullanmıyorum Deneyin farkı göreceksiniz
Yazın cin biber turşusu yaparken aralarındaki büyük ve sertleri kurutarak böyle değerlendiriyorum ve çok güzel oluyor
Afiyet olsun?
*25 su bardağı nohut
*7 su bardağı su
*1 adet soğan
*1 adet et bulyon
*2 yemek kaşığı biber salçası
*34 adet kurutulmuş acı biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Püf Noktalarıyla Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Etli yaptığımız her yemek ertesi gün rengi bir değişir, o yüzden bir günlük yapmıyorsam bu tür yemeklere et, kıyma vs koymuyorum Lezzet versin diyerek bulyon denedim ve sonuç çok güzel oldu?
1
*Öncelikle nohutlarımızı geceden ılık suya birazcık tuz atarak ıslıyoruz
*Düdüklü tenceremize küp küp doğradığımız soğanı alarak kavuruyoruz
*Ardından biber salçamızı kavurarak nohutumuzu ekliyoruz
*1 dakika kadar kavurduktan sonra acı biber, bulyon, biber ve karabiberi ekleyerek suyunu ilave ediyoruz
Püf noktaları, yemek pişerken değil piştikten sonra tuz atılmalı
Domates salçası kuru fasulye ve nohutta kullanmıyorum Deneyin farkı göreceksiniz
Yazın cin biber turşusu yaparken aralarındaki büyük ve sertleri kurutarak böyle değerlendiriyorum ve çok güzel oluyor
Afiyet olsun?