iltasyazilim
FD Üye
Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*2 Yumurta
*2 Yemek kaşığı toz şeker
*1 Tutam tuz
*1 Su bardağı süt
*1 Yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı kaymak
*2 Su bardağı un
*1 Paket vanilin
*1 Paket kabartma tozu
Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler, yumurta da dahil oda ısısında olmak koşuluyla öncelikle yumurta ve şeker beyaz köpüklü bir kıvam elde edilinceye dek çırpılır sonra süt eklenip tekrar çırpılır daha sonra kabartma tozu hariç tüm malzemeler konulup tahin kıvamında kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edilince kabartma tozu eklenir mikserle değil çırpma teliyle hafifçe karıştırılıp hamur 5 dk dinlenmeye bırakılır, bu arada kaymak hamurun daha kremsi olmasına katkı sağlar, hamur bekletilirken krep tavası ısıtılır, tava yağlanmaz, birer kepçe veya istenen boyuta göre tavaya hamurlar eklenir, hamurun üstü kabarcıklanınca ters çevirilir, afiyet olsun
*2 Yumurta
*2 Yemek kaşığı toz şeker
*1 Tutam tuz
*1 Su bardağı süt
*1 Yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı kaymak
*2 Su bardağı un
*1 Paket vanilin
*1 Paket kabartma tozu
Püf Noktalarıyla Pankek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler, yumurta da dahil oda ısısında olmak koşuluyla öncelikle yumurta ve şeker beyaz köpüklü bir kıvam elde edilinceye dek çırpılır sonra süt eklenip tekrar çırpılır daha sonra kabartma tozu hariç tüm malzemeler konulup tahin kıvamında kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edilince kabartma tozu eklenir mikserle değil çırpma teliyle hafifçe karıştırılıp hamur 5 dk dinlenmeye bırakılır, bu arada kaymak hamurun daha kremsi olmasına katkı sağlar, hamur bekletilirken krep tavası ısıtılır, tava yağlanmaz, birer kepçe veya istenen boyuta göre tavaya hamurlar eklenir, hamurun üstü kabarcıklanınca ters çevirilir, afiyet olsun