iltasyazilim
FD Üye
Püf Noktalarıyla Sebzeli Bulgur Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase pilavlık bulgur
*1 adet büyük soğan
*1 adet büyük domates
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*35 kase sıcak su yada et suyu
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Toz kırmızı biber
Püf Noktalarıyla Sebzeli Bulgur Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı 1 İncecik kıyılmış soğan ve biberleri tereyağında kavuralım Biber ve domates salçasını da ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım
2 Küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tuz ve baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp domatesleri pişirelim
3 Bulguru ekleyip harcımızla karıştıralım
4 Suyu da katarak 15 dk civarında pişmeye bırakalım
5 Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirilerim
6 Maydanoz ve turşu ile servis edebilirsiniz
Püf noktaları:
1 Tane tane olması için suyun bulgura ölçüsü kase ve bardağın 1,5 fazlasıdır Örn: 3 kase bulgura 45 kase su şeklinde
2 Tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanırsanız tereyağının yanma derecesini yükseltirsiniz, böylece yanık tadı olmadan tereyağının lezzetinin pilava geçmesini sağlarsınız
3 Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız şayet pilava kereviz sapı, çok ince doğranmış lahana, arzuya göre haşlanmış mısır ve yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz
4Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartmalısınız
*2 kase pilavlık bulgur
*1 adet büyük soğan
*1 adet büyük domates
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*35 kase sıcak su yada et suyu
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Toz kırmızı biber
Püf Noktalarıyla Sebzeli Bulgur Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı 1 İncecik kıyılmış soğan ve biberleri tereyağında kavuralım Biber ve domates salçasını da ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım
2 Küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tuz ve baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp domatesleri pişirelim
3 Bulguru ekleyip harcımızla karıştıralım
4 Suyu da katarak 15 dk civarında pişmeye bırakalım
5 Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirilerim
6 Maydanoz ve turşu ile servis edebilirsiniz
Püf noktaları:
1 Tane tane olması için suyun bulgura ölçüsü kase ve bardağın 1,5 fazlasıdır Örn: 3 kase bulgura 45 kase su şeklinde
2 Tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanırsanız tereyağının yanma derecesini yükseltirsiniz, böylece yanık tadı olmadan tereyağının lezzetinin pilava geçmesini sağlarsınız
3 Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız şayet pilava kereviz sapı, çok ince doğranmış lahana, arzuya göre haşlanmış mısır ve yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz
4Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartmalısınız