iltasyazilim
FD Üye
Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı pirinç
*2 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*34 damla limon
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri güzelce yıkıyoruz Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz Pirinçleri de 34 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz ( 34 damla limon koyup karıştırıyoruz Bu parlak olmasını sağlayacaktır Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır ) şimdi suyunu koyabiliriz Ardından tuzunu ekliyoruz Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal ) suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 1015 dk dinlenmesini bekleyelim Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır Afiyet olsun
*1 çay bardağı pirinç
*2 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*34 damla limon
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçleri güzelce yıkıyoruz Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz Pirinçleri de 34 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz ( 34 damla limon koyup karıştırıyoruz Bu parlak olmasını sağlayacaktır Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır ) şimdi suyunu koyabiliriz Ardından tuzunu ekliyoruz Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal ) suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 1015 dk dinlenmesini bekleyelim Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır Afiyet olsun