Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Püf Noktalı Karnıyarık

Püf Noktalı Karnıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Püf Noktalı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet patlıcan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*300 gram kıyma
*1 adet büyük boy domates
*2 adet orta boy yeşil biber
*Maydanoz
*Karabiber
*Tuz

Sosu için:


*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 su bardağı
*Sıcak su

Püf Noktalı Karnıyarık Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Türk mutfağının klasiği, yaz aylarının popüler yemeği mis gibi karnıyarık
Tabi ki bu güzel yemeğin bir kaç püf noktası var
Hazırlık için;
•Patlıcanlarımızı satın alırken yumuşak olanları almamız gerekir Sert olan ‘erkek patlıcanlar’ iyi pişmez diri kalır
•Patlıcanlarımızın kararmaması ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletmeliyiz
•Patlıcanlarımızın piştikten sonra acı olmaması için, pişirme işlemi öncesinde alacalı soyarken siyah kısımlarının az olmasına dikkat etmeliyiz Siyah kısımlar yemeğin acı olmasına sebep olur
•Kızartma işleminden sonra patlıcanlarımızın ortasını yarıp şekerle ovarsak karnıyarığımız daha lezzetli olacaktır
Kızartma işlemi için;
•Karnıyarığı daha hafif ve sağlıklı bir şekilde hazırlamak isterseniz patlıcanları, üzerine zeytinyağı sürüp fırında közledikten sonra pişirebilirsiniz
•Ya da benim yaptığım gibi az yağlı kızgın tavada çevirerek kızartabilirsiniz
Tarifimize geçelim,
Bol suda yıkadığımız patlıcanlarımızın, sap ve uç kısımlarını kestikten sonra alacalı bir şekilde yukarıda bahsettiğim gibi soyuyoruz
Keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarına çizik attığımız patlıcanlarımızı (yukarıda bahsettiğim kızartma yöntemlerinden birini seçmezsek), derin bir tavada kızdırdırılmış sıvı yağda kızartıyoruz
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa aldığımız patlıcanlarımızı bekletiyoruz ( Püf noktasında bahsettigim şekerle ovma işini bu kisimda olacak) Kıymalı harcımızı hazırlıyoruz
Kıymalı harcımızı hazırlamak için;
Kuru soğanımızı küçük parçalar halinde yemeklik doğruyoruz Sarımsağımızı ince ince kesiyoruz
Kabuğunu soyduğumuz domatesimizi küp küp doğruyoruz Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığımız sivri biberlerimizi ince ince dilimliyoruz
Zeytinyağımızı bir tavada kızdırıyoruz Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı hafif bir renk alana kadar kavuruyoruz
Kıymamızı tavaya alıyoruz Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; doğranmış sivri biber ve domateslerimizi ilave ediyoruz Tuz ve karabiberimizi ekliyoruz
Ocaktan aldığımız kıymalı iç harca ince ince kıydığımız maydanozumuzu ekleyip, karıştırıyoruz
Kızarttığımız patlıcanları, yarık kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine alıyoruz Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla açıp, hazırladığınız iç harçtan bol bol ekliyoruz
Arzuya göre patlıcanların üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz
Sosu için;
Domates salçası, biber salçası ve sıcak suyu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra fırın tepsisine aktarıyoruz
Karnıyarıklarımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak arzuya göre üzerine sosundan gezdirerek servis*ediyoruz
Not: Pirinç Pilavı ve Cacık ile servis edebilirsiniz
Sade Pirinç Pilavı tariflerimde bulabilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,551Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt