iltasyazilim
FD Üye
Puf Pancake (Jamie Oliver’in Tarifi) İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker(orjinal tarifte yokmuş ama tarifi yapan bloger eklemiş bende ekledim)
*115 gr un(1 su bardağı)
*140 ml süt (Bir su bardağından iki parmak eksik)
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz(Baş parmağınızla işaret parmağınızın arasında yani bir çimtik)
Puf Pancake (Jamie Oliver’in Tarifi) Yapılışı Merhabalar arkadaşlar; tarifin orjinalinde ölçüler gramla verilmiş Herkesin evinde mutfak da kullanılan terazi olmadığı için ben ölçüleri bardak ölçüsüne çevirdim
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yumurtanın akını ve sarısını temiz ıslak olmayan kaplara dikkatlice ayıralım
Sarısını ayırdığımız kabın içine şekeri ekleyip iki dakika çırpalım Unu ve kabartmatozunu eleyerek ekleyelim Yaklaşık bir dakika kadar pürüzsüz olana kadar tekrar çırpalım
Akını ayırdığımız kaba bir fiske tuzu ekleyip yumurta akları iyice beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım
Şimdi bu çırptığımız yumurta aklarını diğer taraftaki çırptığımız yumurta sarılarına spatula ile aşağıdan yukarıya havalandırarak çok fazla çırpıp söndürmeden iyice yedirelim
Tavamızı ocağa alalım Çok az sıvı yağ damlatıp bir peçete ile her yerine sürelim Tavamızı ısıtalım
Hazırladığımız hamurdan küçük bir kepçe ile ya da kaşıkla ısınan tavamıza dökelim Kepçe ile yaparsanız yarım kepçe dökün
Çok harlı olmayan ateşte (çünkü hemen piştiği için yanabilir, en kısıktan bir tık fazla eteşte pişirelim ) üzeri göz göz olunca spatula ile çevirip diğer tarafını pişirelim
Hepsini bu şekilde pişirdikten sonra bal reçel çikolata ya da sade olarak servis edin
Gerçekten yumuşacık puf puf bir pankek oldu, tavsiye ederim
*3 adet yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker(orjinal tarifte yokmuş ama tarifi yapan bloger eklemiş bende ekledim)
*115 gr un(1 su bardağı)
*140 ml süt (Bir su bardağından iki parmak eksik)
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz(Baş parmağınızla işaret parmağınızın arasında yani bir çimtik)
Puf Pancake (Jamie Oliver’in Tarifi) Yapılışı Merhabalar arkadaşlar; tarifin orjinalinde ölçüler gramla verilmiş Herkesin evinde mutfak da kullanılan terazi olmadığı için ben ölçüleri bardak ölçüsüne çevirdim
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yumurtanın akını ve sarısını temiz ıslak olmayan kaplara dikkatlice ayıralım
Sarısını ayırdığımız kabın içine şekeri ekleyip iki dakika çırpalım Unu ve kabartmatozunu eleyerek ekleyelim Yaklaşık bir dakika kadar pürüzsüz olana kadar tekrar çırpalım
Akını ayırdığımız kaba bir fiske tuzu ekleyip yumurta akları iyice beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım
Şimdi bu çırptığımız yumurta aklarını diğer taraftaki çırptığımız yumurta sarılarına spatula ile aşağıdan yukarıya havalandırarak çok fazla çırpıp söndürmeden iyice yedirelim
Tavamızı ocağa alalım Çok az sıvı yağ damlatıp bir peçete ile her yerine sürelim Tavamızı ısıtalım
Hazırladığımız hamurdan küçük bir kepçe ile ya da kaşıkla ısınan tavamıza dökelim Kepçe ile yaparsanız yarım kepçe dökün
Çok harlı olmayan ateşte (çünkü hemen piştiği için yanabilir, en kısıktan bir tık fazla eteşte pişirelim ) üzeri göz göz olunca spatula ile çevirip diğer tarafını pişirelim
Hepsini bu şekilde pişirdikten sonra bal reçel çikolata ya da sade olarak servis edin
Gerçekten yumuşacık puf puf bir pankek oldu, tavsiye ederim