iltasyazilim
FD Üye
Puf Poğaça Açma Tadında Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta akı (sarısı üzerine olacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*100 gr sanayağ
*Peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Puf Poğaça Açma Tadında Tarifi Yapılışı Açma tadında bu poğaçalar pişer pişmez bitiyor Poğaça tutturmak için çok uğraşanlardanım bende Birçok tarif denedim en harikasını buldum sizinle paylaşmak istedim
Ya Allah Bismillah deyip başlayalım Ilık süt ,şeker ve mayayı bi kaba alıp karıştıralım,beş dakika bekletelim Sonra bütün malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bi hamur elde edip ağzını kapatalım Sıcak ortamda bir saat mayalandıralım Bu arada nasıl bi iç harç hazırlayacağımıza karar verip hazırlayalım Ben sadece normal peynir koydum Sanayağımızı eritelim Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım, (elinize biraz sıvı yağ sürerseniz hamur yapışmaz), bezeleri elimizle açıp önce fırça yardımıyla yağı sürelim ,daha sonra iç malzemesini koyup hafifçe yuvarlayalım Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 170 derecede yirmi dakika pişirelim ,afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta akı (sarısı üzerine olacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*100 gr sanayağ
*Peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Puf Poğaça Açma Tadında Tarifi Yapılışı Açma tadında bu poğaçalar pişer pişmez bitiyor Poğaça tutturmak için çok uğraşanlardanım bende Birçok tarif denedim en harikasını buldum sizinle paylaşmak istedim
Ya Allah Bismillah deyip başlayalım Ilık süt ,şeker ve mayayı bi kaba alıp karıştıralım,beş dakika bekletelim Sonra bütün malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bi hamur elde edip ağzını kapatalım Sıcak ortamda bir saat mayalandıralım Bu arada nasıl bi iç harç hazırlayacağımıza karar verip hazırlayalım Ben sadece normal peynir koydum Sanayağımızı eritelim Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım, (elinize biraz sıvı yağ sürerseniz hamur yapışmaz), bezeleri elimizle açıp önce fırça yardımıyla yağı sürelim ,daha sonra iç malzemesini koyup hafifçe yuvarlayalım Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 170 derecede yirmi dakika pişirelim ,afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.