Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Poğaça Açma Tadında

Puf Poğaça Açma Tadında

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Puf Poğaça Açma Tadında Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta akı (sarısı üzerine olacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi için;


*100 gr sanayağ
*Peynir

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Çörek otu

Puf Poğaça Açma Tadında Tarifi Yapılışı Açma tadında bu poğaçalar pişer pişmez bitiyor Poğaça tutturmak için çok uğraşanlardanım bende Birçok tarif denedim en harikasını buldum sizinle paylaşmak istedim
Ya Allah Bismillah deyip başlayalım Ilık süt ,şeker ve mayayı bi kaba alıp karıştıralım,beş dakika bekletelim Sonra bütün malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bi hamur elde edip ağzını kapatalım Sıcak ortamda bir saat mayalandıralım Bu arada nasıl bi iç harç hazırlayacağımıza karar verip hazırlayalım Ben sadece normal peynir koydum Sanayağımızı eritelim Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım, (elinize biraz sıvı yağ sürerseniz hamur yapışmaz), bezeleri elimizle açıp önce fırça yardımıyla yağı sürelim ,daha sonra iç malzemesini koyup hafifçe yuvarlayalım Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 170 derecede yirmi dakika pişirelim ,afiyet olsun
 
858,505Konular
982,821Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt