iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf İçli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1 çay kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*6 tane patates
*1 tane kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçasI
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Puf Puf İçli Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadalar bugün puf puf kızartırken kabardıkça kabaran lezzetli içli börek tarifimi paylaşacağım asla yağ çekmiyor
mutlaka denemelisiniz
İlk önce patatesleri haşlayalım soğuyunca kabuklarını soyalım Küçük küçük doğrayalım ardından soğanı, maydanozu doğrayalım ve soğan ile sıvıyağı tavaya alalım solduralım üzerine tuz, pulbiber ,salça ,maydanoz ekleyip karıştıralım ocağın altını kapatalım ve patateslerin üzerine dökelim ve bir kenarda bekletelim
Yoğurma kabına un ,tuz, maya ve su ekleyip yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim sonra hamuru ceviz den az küçük bezelere ayıralım oklava yardımıyla kase boyutunda açalım kenarına 1 yemek kaşığı iç harctan koyup poğaça yapar gibi kapatalım kenarlarını elimizle bastırıp birleştirelim
Hamur bitine kadar aynı işlemi uygulayalım Tepsiye un serpelim ve yaptığımız börekleri tepsiye dizelim tencereye sıvı yağ ekleyip ocağın altını açalım yağ kızınca börekleri kızgın yağa koyup alt üst edip kızartalım Peçete serdiğimiz servis tabağına alıp servis edelim
AFİYET OLSUNN
*4 su bardağı un
*1 çay kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*6 tane patates
*1 tane kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçasI
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Puf Puf İçli Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadalar bugün puf puf kızartırken kabardıkça kabaran lezzetli içli börek tarifimi paylaşacağım asla yağ çekmiyor
mutlaka denemelisiniz
İlk önce patatesleri haşlayalım soğuyunca kabuklarını soyalım Küçük küçük doğrayalım ardından soğanı, maydanozu doğrayalım ve soğan ile sıvıyağı tavaya alalım solduralım üzerine tuz, pulbiber ,salça ,maydanoz ekleyip karıştıralım ocağın altını kapatalım ve patateslerin üzerine dökelim ve bir kenarda bekletelim
Yoğurma kabına un ,tuz, maya ve su ekleyip yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim sonra hamuru ceviz den az küçük bezelere ayıralım oklava yardımıyla kase boyutunda açalım kenarına 1 yemek kaşığı iç harctan koyup poğaça yapar gibi kapatalım kenarlarını elimizle bastırıp birleştirelim
Hamur bitine kadar aynı işlemi uygulayalım Tepsiye un serpelim ve yaptığımız börekleri tepsiye dizelim tencereye sıvı yağ ekleyip ocağın altını açalım yağ kızınca börekleri kızgın yağa koyup alt üst edip kızartalım Peçete serdiğimiz servis tabağına alıp servis edelim
AFİYET OLSUNN