Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Kabaran Mayasız Börek

Puf Puf Kabaran Mayasız Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Puf Puf Kabaran Mayasız Börek Tarifi İçin Malzemeler

*Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Tuz
*İç malzemeleri kıymalı harç için;
*250 gram kıyma
*2 büyük soğan
*Baharat
*Tuz

Peynirli harç için;

*Köy peynir yada lor peynirini
*1 soğan
*Kuru nane

Kızartmak için;

*Sıvı yağ

Puf Puf Kabaran Mayasız Börek Tarifi Yapılışı
Ben börekleri yapmalara doyamadım yiyenlerde yemelere doymadılar böreğimi ister yağda istersen yağsız tavada pişirip üzerine tereyağı yada margarin sürülebilir hamurumuzu sütle yoğurduğumuz için lezzetine lezzet katılıyor Mayalı hamurdan bile daha güzel kabarıyor Öncelikle hamurumuzu yoğuralım Unu kabımıza alalım Ortasını havuz yapıp sütü tuzu koyup azar azar su koyarak aşırı sert olmayan bir hamur yoğuralım Hamurumuz hazır Şimdi kıymalı harcımızı yapalım Eğer kıymamız yağsız tavaya bir miktar yağ koyup sote yapmaya başlayalım İki soğanı ince ince doğruyoruz Kıymayı soğanla bir güzel kavuruyoruz Üzerine baharatını ben karabiber biraz kırmızı biber koydum Kıymalı içimiz hazır Gelelim peynirli içi hazırlamaya peynirimize soğanı doğrayıp, kuru nane dilerseniz baharat karabiber ve kırmızı biber eklenebilir Peynirli iç hazır hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım Merdane yada oklava yardımı ile açalım İç harçtan koyup kapatalım Kızgın yağda kızartıp sıcak sıcak yiyelim Ayyyyy yağda kızarmış yemem ben derseniz yağsız yapışmaz tavada önlü arkalı pişirip tereyağ sürüp mis gibi yersiniz*

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt