Çay saatlerinde ya da sabah kahvaltılarında enfes bir börek yapmak istiyorsanız Anadolu'dan gelen meşhur patatesli böreği deneyebilirsiniz. Prodüksiyonu epey kolay olan patatesli böreğin bugünkü hazırladığımız tanımında puf puf kabarıyor. Puf puf kabaran patatesli börek tanımı haberimizde...
Patatesi sevmeyen yoktur. Küçük büyük herkesin severek tükettiği patates ile kolay fakat lezzetli bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Prodüksiyonu çok pratik olan bir börek tanımı ile önünüzdeyiz. Evlatlarınızın beslenme çantalarına, altın günlerinize götürebileceğiniz patatesli börek isterseniz uzun müddet buzlukta saklayabilirsiniz. Patatesli börek hem uzun vade dayanıklılığı hem de doyurucu olmasıyla da bir numaralı lezzet. Adeta dışarıda satılan börekler üzere olacak enfes patatesli böreğimiz tıpkı vakitte puf puf kabarıyor. Bu kadar anlatmışken tanımımıza kesinlikle göz atabilirsiniz.
PATATESLİ BÖREK TANIMI:
GEREÇLER
3 tane yufka
1 şişe maden suyu
1 su bardağı likit yağ
1 yumurta sarısı
İç harcı için;
6 tane patates
1 tane büyük soğan
1 çay bardağı likit yağ
Al biber
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle patatesli suda şıkça haşlayın. Haşlanan patatesleri sıcakken ezin.
Farklı bir tavda yağ ve soğanları kavurun. Sonrasında patatesleri içerisine ek edin.
Baharatları da ekledikten sonra yufkayı serip, üzerine maden suyu ve likit yağ sürün.
Daha sonra 2. yufkayı da serip birebir biçimde maden suyu ve yağı sürün. Üçüncü yufkayı da serip maden suyuyla likit yağı sürdükten sonra hazırlanan iç harcı geniş tara koyup, yufkaları üçgen halde kesin.
Akabinde sarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sürüp 200 noktada kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...