iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt (hazır süt olmazsa iyi olur ev sütüyle daha yumuşak daha lezzetli hamur elde edebilirsiniz)
*1 su bardağı ılık su (çok sıcak olmayacak)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (sarısı üzerine)
*3 çay kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant kuru maya
*7 su bardağı un
İçi için;
*Rendelenmiş kaşar ve sucuk
Üzeri için;
*Susam yada çörek otu
Puf Puf Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılan süt ve su leğene alınır Üzerine maya dökülür Çatalla çırpılır
*Sonra şeker ve tuz ilave edilerek tekrar çatalla çırpılır
*Leğenin ağzı kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır (Hamurun mayalanması için gerekli)
*Daha sonra yumurtanın beyazı ilave edilir
*Yavaş yavaş un ilave edilerek
*Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir
*Mandalina büyüklüğünde parçalara bölünür
*Yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine kaşar ve sucuk koyularak yuvarlak şekil elde edilir Tepsiye dizilir
*Hamurun mayalanması tepside gerçekleşiyor
*Tepside mayalanması beklenir
*Fos fos olan hamura yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir
*Önceden ısıtılmış 180°c deki fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt (hazır süt olmazsa iyi olur ev sütüyle daha yumuşak daha lezzetli hamur elde edebilirsiniz)
*1 su bardağı ılık su (çok sıcak olmayacak)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (sarısı üzerine)
*3 çay kaşığı tuz
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant kuru maya
*7 su bardağı un
İçi için;
*Rendelenmiş kaşar ve sucuk
Üzeri için;
*Susam yada çörek otu
Puf Puf Kaşarlı Sucuklu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılan süt ve su leğene alınır Üzerine maya dökülür Çatalla çırpılır
*Sonra şeker ve tuz ilave edilerek tekrar çatalla çırpılır
*Leğenin ağzı kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır (Hamurun mayalanması için gerekli)
*Daha sonra yumurtanın beyazı ilave edilir
*Yavaş yavaş un ilave edilerek
*Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir
*Mandalina büyüklüğünde parçalara bölünür
*Yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine kaşar ve sucuk koyularak yuvarlak şekil elde edilir Tepsiye dizilir
*Hamurun mayalanması tepside gerçekleşiyor
*Tepside mayalanması beklenir
*Fos fos olan hamura yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir
*Önceden ısıtılmış 180°c deki fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir Afiyet olsun