Fırına girdiğinde puf puf kabaran, yerden damaklarda süper bir tat bırakan örgü poğaçanın tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Her vakit pastane ve fırınlardan satın aldığımız örgü poğaça meskende de çarçabuk yapabileceğiniz enfes bir tanım. Pekala örgü poğaça meskende nasıl yapılır?
Poğaça kahvaltılardan öğlen yemeklerine, çay saatlerinden akşam yemeği sofralarına kadar taşıyabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Hem doyurucu hem de besleyici olan poğaçaların ortasına sunumu şık bir tanım eklemek ister misiniz? Tane tane duruşu ile çok beğeneceğiniz örgü poğaçanın yanında bol köpüklü bir ayranla kimse hayır diyemeyecek. Konutta kolay kolay pişirebileceğiniz örgü poğaçanın tanımı haberimizin ayrıntılarında. Hamurun daha çabuk mayalanması için ılık su yahut süt kullanın. Mayayla öbür materyalleri karıştırırken en son tuzu kattığınızdan emin olun. Tuzla mayanın direkt teması mayanın yapısının ve fonksiyonunun ziyan görmesine yol açacaktır.
ÖRGÜ POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
Hamuru için;
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurtanın akı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
7-8 su bardağı un
İçi için;
Kıyma
Soğan
Maydanoz
Salça
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Pratik örgü poğaça nasıl yapılır?
YAPILIŞI
Öncelikle sıvı hamur materyallerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğurma sürecine başlayın.
Orta yumuşaklıkta bir hamur olduğunda mayalanması için üzerini örterek 1 saat kadar bekletin.
Beklettiğiniz hamuru bezelere ayırın. Bezeleri istediğiniz büyüklükte oval uzunlamasına açarak, örgü formuna getirin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, üzerine yumurtanın sarısını sürün.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Pişen örgü poğaçayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...