iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Poğaça Buzluktada Saklayabilirsiniz Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak ılık su
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 çay kaşığı tuz
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
*1 bardak yoğurt
*1 bardak zeytinyağı
*Yaklaşık 8 ya da 8, 5 bardak un ama dikkatli koyun unun markasına göre miktar değişiyor
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 kaşık zeytinyağı
Puf Puf Poğaça Buzluktada Saklayabilirsiniz Tarifi Yapılışı 2 bardak ilik su ile şeker, maya ve tuzu karıştırın Yarım saat ağzı kapalı bir kapta bekletin Sonra içine yumurta yoğurt zeytinyağı un ilave edin Burada, yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz Hamurunuzu 1 saat sıcak bir ortamda mayalamaya bırakın Mayalandıktan sonra ister boş ister peynir harcıyla dilediğiniz şekli verip, üzerine 1 yumurta sarısı ve biraz zeytinyağı sürün Yaklaşık yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun
Not: 1 Mayalanmayı sıcak bir ortamda gerçekleştirirseniz daha kabarık bir poğaçanız olacaktır
2 Ben buzluğa pişirdikten sonra atıyorum Yemeden önce biraz bekletiyorum Eğer acelem varsa mikrodalgada ısıtıyorum Daha taze oluyor
*2 bardak ılık su
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 çay kaşığı tuz
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
*1 bardak yoğurt
*1 bardak zeytinyağı
*Yaklaşık 8 ya da 8, 5 bardak un ama dikkatli koyun unun markasına göre miktar değişiyor
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 kaşık zeytinyağı
Puf Puf Poğaça Buzluktada Saklayabilirsiniz Tarifi Yapılışı 2 bardak ilik su ile şeker, maya ve tuzu karıştırın Yarım saat ağzı kapalı bir kapta bekletin Sonra içine yumurta yoğurt zeytinyağı un ilave edin Burada, yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz Hamurunuzu 1 saat sıcak bir ortamda mayalamaya bırakın Mayalandıktan sonra ister boş ister peynir harcıyla dilediğiniz şekli verip, üzerine 1 yumurta sarısı ve biraz zeytinyağı sürün Yaklaşık yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun
Not: 1 Mayalanmayı sıcak bir ortamda gerçekleştirirseniz daha kabarık bir poğaçanız olacaktır
2 Ben buzluğa pişirdikten sonra atıyorum Yemeden önce biraz bekletiyorum Eğer acelem varsa mikrodalgada ısıtıyorum Daha taze oluyor