iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı soda
*1, 5 su bardağı ılık süt
*12 paket yaş maya (21 gram)
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*1 adet yumurta
*1 tepeleme çay kaşığı tuz
*3, 5 su bardağı un
Üzeri için:
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü geniş bir karıştırma kabına alın Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın 5 dakika kadar bekletin Maya tamamen eridikten sonra soda yağı, yumurta ve tuzu katın Tüm malzemeyi elinizle karıştırın Elenmiş unu, azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 4045 dakika kadar oda ısısında dinlendirin Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldırın ve tekrar kabarmasını bekleyin kabaran hamur dan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine bir poşet geçirip tekrar kabarması için bekleyelim ,kabarma işlemi tamamlandıktan sonra sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 1015 dakika kadar bekletin Sonra önceden ısıtılmış 200 derecede 2530 dakika pişirin Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır
Şimdi den afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı soda
*1, 5 su bardağı ılık süt
*12 paket yaş maya (21 gram)
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*1 adet yumurta
*1 tepeleme çay kaşığı tuz
*3, 5 su bardağı un
Üzeri için:
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü geniş bir karıştırma kabına alın Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın 5 dakika kadar bekletin Maya tamamen eridikten sonra soda yağı, yumurta ve tuzu katın Tüm malzemeyi elinizle karıştırın Elenmiş unu, azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 4045 dakika kadar oda ısısında dinlendirin Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldırın ve tekrar kabarmasını bekleyin kabaran hamur dan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine bir poşet geçirip tekrar kabarması için bekleyelim ,kabarma işlemi tamamlandıktan sonra sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 1015 dakika kadar bekletin Sonra önceden ısıtılmış 200 derecede 2530 dakika pişirin Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır
Şimdi den afiyet bal şeker olsun