iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 tane yumurta beyazı içine koyulacak sarısı dışına sürülecek
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un
Puf Puf Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri derin bi kaba mayayı ve şekeri de ekleyip maya çözülene kadar yavaş yavaş karıştırın Tuz ve unu da ekleyip yumuşak bi hamur elde edin Mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim (Zaman fırından fırına değiştiği için yaklaşık yarım saat dedim benim fırınımız 20 dakikada pişiriyor )
Not: İsterseniz üzerine sucuk, zeytin, domates, biber ve kaşar peynir ekleyerek pizza gibi de yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Üzerini süslemek için susam ve çörek otu
*
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 tane yumurta beyazı içine koyulacak sarısı dışına sürülecek
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un
Puf Puf Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri derin bi kaba mayayı ve şekeri de ekleyip maya çözülene kadar yavaş yavaş karıştırın Tuz ve unu da ekleyip yumuşak bi hamur elde edin Mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim (Zaman fırından fırına değiştiği için yaklaşık yarım saat dedim benim fırınımız 20 dakikada pişiriyor )
Not: İsterseniz üzerine sucuk, zeytin, domates, biber ve kaşar peynir ekleyerek pizza gibi de yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Üzerini süslemek için susam ve çörek otu
*