iltasyazilim
FD Üye
Puf Puf Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı kuru maya
*15 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (hamur ele yapışmayınca hamur oldu demektir)
İç Malzemesi İçin;
*Beyaz peynir (ne kadar koyacağınız size kalmış)
*Maydanoz
*Tuz
Puf Puf Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Hanımlar bugün size yumuşak pamuk gibi pastane poğaçası yaptım ister çay saatinde isterse kahvaltınızda tüketebileceğiniz harika bir poğaçadır Umarım beğenirsiniz Şimdi başlayalım
1
*Öncelikle sütümüzü elimiz yanmayacak şekilde hafif ısıtalım
*Daha sonra şeker mayamızı atıp, karıştıralım
*Bir 510 dk bekletelim
*Daha sonra un hariç bütün malzemelerimizi ekleyip, sütümüzüde koyup, karıştıralım, birbirine yedirelim
*Şimdi unumuzu yavaş yavaş yedirerek ekleyelim taki hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene ekleyelim ve güzelce yoğuralım
*Şimdi mayalanmaya bırakabiliriz
*Üstünü kapatıp 1 saat dinlendirelim
*Bu sırada biz iç malzemesini hazırlayalım
*Peynirimizi maydanozumu ve tuzunuzu ekleyerek karıştıralım ve bir köşeye bırakalım
*Daha sonra bekletip mayalandırdığımız hamurumuzu mandalina büyüklüğünde hamurlar alarak elimizle açıp arasına iç malzememizden koyup kapatalım
*Bütün hamurumuzu aynı şekilde yapıp yağılı kağıdımıza dizelim
*Üzerine ayırdığımız yumurtamızın sarısını sürelim
*Bir çatal yardımı ile üzerine çizikler atıp, 180° fırında üzeri kızarıp içi pişinceye kadar pişirelim
*Daha sonra ister çay saatinde isterse kahvaltınızda afiyetle yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı kuru maya
*15 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (hamur ele yapışmayınca hamur oldu demektir)
İç Malzemesi İçin;
*Beyaz peynir (ne kadar koyacağınız size kalmış)
*Maydanoz
*Tuz
Puf Puf Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Hanımlar bugün size yumuşak pamuk gibi pastane poğaçası yaptım ister çay saatinde isterse kahvaltınızda tüketebileceğiniz harika bir poğaçadır Umarım beğenirsiniz Şimdi başlayalım
1
*Öncelikle sütümüzü elimiz yanmayacak şekilde hafif ısıtalım
*Daha sonra şeker mayamızı atıp, karıştıralım
*Bir 510 dk bekletelim
*Daha sonra un hariç bütün malzemelerimizi ekleyip, sütümüzüde koyup, karıştıralım, birbirine yedirelim
*Şimdi unumuzu yavaş yavaş yedirerek ekleyelim taki hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene ekleyelim ve güzelce yoğuralım
*Şimdi mayalanmaya bırakabiliriz
*Üstünü kapatıp 1 saat dinlendirelim
*Bu sırada biz iç malzemesini hazırlayalım
*Peynirimizi maydanozumu ve tuzunuzu ekleyerek karıştıralım ve bir köşeye bırakalım
*Daha sonra bekletip mayalandırdığımız hamurumuzu mandalina büyüklüğünde hamurlar alarak elimizle açıp arasına iç malzememizden koyup kapatalım
*Bütün hamurumuzu aynı şekilde yapıp yağılı kağıdımıza dizelim
*Üzerine ayırdığımız yumurtamızın sarısını sürelim
*Bir çatal yardımı ile üzerine çizikler atıp, 180° fırında üzeri kızarıp içi pişinceye kadar pişirelim
*Daha sonra ister çay saatinde isterse kahvaltınızda afiyetle yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun