iltasyazilim
FD Üye
Pufuduk Mayalı Hamur İle Çıtır Simit Ve Özel Peynir İçli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*500 Gram Ilık Süt
*1 kilo rendelenmiş böreklik un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tutam maydanoz
*1 tutam dereotu
*100 gram lor
*50 gram rendelenmiş tulum
*50 gram rendelenmiş kaşar
*2 çay kaşığı pul biber
*2 çay kaşığı toz biber
*Yarım çay bardağı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*1 paket 100 gram beyaz susam
Pufuduk Mayalı Hamur İle Çıtır Simit Ve Özel Peynir İçli Bazlama Tarifi Yapılışı Simit üzeri için;
Yarım çay bardağı su ve pekmezi iyice karıştıralım ve bekletelim
Peynir karışımı;
Lor peyniri, rendelenmiş tulum ve kaşarı bir kaba alıp iyice birbirine yedirelim İçine pul biber ve toz biberi ekleyelim Daha sonra maydanoz ve dereotunu doğrayıp elimizle iyice birbirine yedirelim beklemeye alalım
Puf hamur yapımı
Ilık sütün içine kuru mayayı serpelim ve içine şekeri ilave edip hafif karıştıralım 10 dakika kadar bekleyelim ve maya aktif olunca yani hafif köpürünce içine sıvı yağı ekleyelim
Tuzu una ekleyip karıştıralım ve mayaladığımız sütü yavaş yavaş hamurun içine katalım Kulak memesinden biraz daha yumuşak ve cıvık elde ettiğimiz hamuru 45 dakika üzerini folyo ile kapatıp ,onun üzerine sofra ile sarıp dinlenmeye bırakalım Pofuduk ve oldukça yumuşak hamurumuz hazır
Bu hamur ile mayalı poğaça çıtır simit bazlama katmer çörek gibi lezzetler kolaylıkla yapabilirsiniz
Simit yapımı;
Elde ettiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp onu ikiye bölelim Sonra iyice elimizle rulo yapıp uzatalım İki parçayı birbirine örgü yapıp yuvarlak olarak birleştirelim Bu yaptığımız simit hamurunu daha önceden yaptığımız pekmezli su şovuna iyice bandırıp daha sonra susama banalım Simitin boyutunu siz belirleyin ben farklı boyutlarda yaptım
Bu susama bandığımız simit hamurlarını bir tepsiye dizelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız simitleri 30 dakika pişirelim Tabi arada kontrol edin herkesin fırını aynı oranda pişirmeyebilir
Simitiniz 30 dakika sonra hazır 5 dakika dinlendirin çıtır çıtır lezzetle buluşun efendim*
*500 Gram Ilık Süt
*1 kilo rendelenmiş böreklik un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tutam maydanoz
*1 tutam dereotu
*100 gram lor
*50 gram rendelenmiş tulum
*50 gram rendelenmiş kaşar
*2 çay kaşığı pul biber
*2 çay kaşığı toz biber
*Yarım çay bardağı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*1 paket 100 gram beyaz susam
Pufuduk Mayalı Hamur İle Çıtır Simit Ve Özel Peynir İçli Bazlama Tarifi Yapılışı Simit üzeri için;
Yarım çay bardağı su ve pekmezi iyice karıştıralım ve bekletelim
Peynir karışımı;
Lor peyniri, rendelenmiş tulum ve kaşarı bir kaba alıp iyice birbirine yedirelim İçine pul biber ve toz biberi ekleyelim Daha sonra maydanoz ve dereotunu doğrayıp elimizle iyice birbirine yedirelim beklemeye alalım
Puf hamur yapımı
Ilık sütün içine kuru mayayı serpelim ve içine şekeri ilave edip hafif karıştıralım 10 dakika kadar bekleyelim ve maya aktif olunca yani hafif köpürünce içine sıvı yağı ekleyelim
Tuzu una ekleyip karıştıralım ve mayaladığımız sütü yavaş yavaş hamurun içine katalım Kulak memesinden biraz daha yumuşak ve cıvık elde ettiğimiz hamuru 45 dakika üzerini folyo ile kapatıp ,onun üzerine sofra ile sarıp dinlenmeye bırakalım Pofuduk ve oldukça yumuşak hamurumuz hazır
Bu hamur ile mayalı poğaça çıtır simit bazlama katmer çörek gibi lezzetler kolaylıkla yapabilirsiniz
Simit yapımı;
Elde ettiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp onu ikiye bölelim Sonra iyice elimizle rulo yapıp uzatalım İki parçayı birbirine örgü yapıp yuvarlak olarak birleştirelim Bu yaptığımız simit hamurunu daha önceden yaptığımız pekmezli su şovuna iyice bandırıp daha sonra susama banalım Simitin boyutunu siz belirleyin ben farklı boyutlarda yaptım
Bu susama bandığımız simit hamurlarını bir tepsiye dizelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız simitleri 30 dakika pişirelim Tabi arada kontrol edin herkesin fırını aynı oranda pişirmeyebilir
Simitiniz 30 dakika sonra hazır 5 dakika dinlendirin çıtır çıtır lezzetle buluşun efendim*