iltasyazilim
FD Üye
Pufur Pufur Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 bardak un
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
İçi için ;
*Peynir (İsterseniz koymayabilirsiniz ben yarısına koydum yarısına koymadım )
Pufur Pufur Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına süt, su, maya, yumurta alınarak çırpalım
(süt ve su ılık olması gerekiyor hamurun güzel kavurması için )
mayanın erimesi beğenir, sonra yağ, tuz, şeker katılır karıştırılır
Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur Önemli olan hamuru yavaş iyi yoğurmak Yoğurduktan sonra üzeri bir bezle kapatılır Yaklaşık 30 dk mayaanmasi beklenir mayalanan Hamurdan yumurta dan az büyük parçalar koparilarak beze haline getirilir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve bezeler dizilir Üzerine yumurta ve susam çörek otu (isteğe göre sürülür )isterseniz susam ve çörek otu koymayabilirsiniz )
Yaklaşık 15 20 dk dinlendirilen bezleri önceden ısıtılmış 190 c fırında 20 dk pişirilir poğaçalar servise hazır İsterseniz arasını kesip sandviç de yapabilirsiniz size kalmış*?
gerçekten yumuşacıklar?
Afiyet olsun ?
*
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 bardak un
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
İçi için ;
*Peynir (İsterseniz koymayabilirsiniz ben yarısına koydum yarısına koymadım )
Pufur Pufur Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına süt, su, maya, yumurta alınarak çırpalım
(süt ve su ılık olması gerekiyor hamurun güzel kavurması için )
mayanın erimesi beğenir, sonra yağ, tuz, şeker katılır karıştırılır
Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur Önemli olan hamuru yavaş iyi yoğurmak Yoğurduktan sonra üzeri bir bezle kapatılır Yaklaşık 30 dk mayaanmasi beklenir mayalanan Hamurdan yumurta dan az büyük parçalar koparilarak beze haline getirilir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve bezeler dizilir Üzerine yumurta ve susam çörek otu (isteğe göre sürülür )isterseniz susam ve çörek otu koymayabilirsiniz )
Yaklaşık 15 20 dk dinlendirilen bezleri önceden ısıtılmış 190 c fırında 20 dk pişirilir poğaçalar servise hazır İsterseniz arasını kesip sandviç de yapabilirsiniz size kalmış*?
gerçekten yumuşacıklar?
Afiyet olsun ?
*