Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pul Biber Hazırlanışı

Pul Biber Hazırlanışı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pul Biber Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler (Miktar ortalama)

*3 kg acı kırmızı biber (biz bahçeye bir kaç çeşit ekmiştik, hepsinden kuruttuk)

Pul Biber Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Biber kurutmanın iki yöntemini denedik, ikisi de emekli ama sonuç iyi oldu
Pul biber fazla çekirdekli olmaması için önce biberleri uzunlamasına ikiye böldüm ve çekirdeklerini ayıkladım (elinize mutlaka plastik elen takın) sonra tepsiye serdim ve güneşte kuruttum Kuruyan biberleri elektrikli mikserle çektim Diğer yöntemde resimdeki gibi (pek net olmasa da görünüyor) tüm tüm kuruttuk, sonra başlarını kopartıp biberleri ters çevirip çırpınca içinin çekirdekleri kendiliğinden döküldü Yine mutlaka elinizde elen olsun Çekirdekleri ayıklanan biberleri mikserden geçirdim Ne kadar ugraşsam da yine de içinde biraz çekirdek kalıyor, ama marketlerde alınan pul biberler yarı yarıya çekirdek, böylesi hazırdan daha iyi Şimdiden kolay gelsin

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt