Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Punjabi Samosa - Hint Mutfağı

Punjabi Samosa - Hint Mutfağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Punjabi samosa malzemeleri
200 gr un
250 ml sıvıyağ
Tuz
İç malzeme için
100 gr patates
50 gr bezelye
5 gr kimyon
5 gr gram masala
5 gr toz kırmızı biber
5 gr kişniş tohumu
10 gr toz kişniş
Yarım çay bardağı limon suyu
5 gr kıyılmış zencefil
1 su bardağı su

Punjabi samosa hazırlanışı
Punjabi samosa :
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp bol suda haşlayın Bezelyeyi haşlayın

Sıvıyağın 1 çay bardağı kadarını bir tavada ısıtın Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika soteleyin Toz kırmızıbiber, toz kişniş tuzu ekleyip sotelemeye devam edin Patatesi ilave edip karıştırın Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın

Hamur için, unu bir kaba eleyin Tuz, yağ ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 10 eşit yuvarlak parçaya ayırın Her bir topu ortadan ikiye bölün Açarak koni biçiminde parçalar elde edin Parçalara iç malzemeyi bölüştürün Hamurların uçlarını ıslatarak birleştirin

Kalan yağı bir tavada ısıtıp iç malzemeyle dolu konileri kahverengileşinceye kadar kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın




 
858,496Konular
982,465Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt