iltasyazilim
FD Üye
Punjabi samosa malzemeleri
200 gr un
250 ml sıvıyağ
Tuz
İç malzeme için
100 gr patates
50 gr bezelye
5 gr kimyon
5 gr gram masala
5 gr toz kırmızı biber
5 gr kişniş tohumu
10 gr toz kişniş
Yarım çay bardağı limon suyu
5 gr kıyılmış zencefil
1 su bardağı su
Punjabi samosa hazırlanışı
Punjabi samosa :
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp bol suda haşlayın Bezelyeyi haşlayın
Sıvıyağın 1 çay bardağı kadarını bir tavada ısıtın Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika soteleyin Toz kırmızıbiber, toz kişniş tuzu ekleyip sotelemeye devam edin Patatesi ilave edip karıştırın Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
Hamur için, unu bir kaba eleyin Tuz, yağ ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 10 eşit yuvarlak parçaya ayırın Her bir topu ortadan ikiye bölün Açarak koni biçiminde parçalar elde edin Parçalara iç malzemeyi bölüştürün Hamurların uçlarını ıslatarak birleştirin
Kalan yağı bir tavada ısıtıp iç malzemeyle dolu konileri kahverengileşinceye kadar kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın
200 gr un
250 ml sıvıyağ
Tuz
İç malzeme için
100 gr patates
50 gr bezelye
5 gr kimyon
5 gr gram masala
5 gr toz kırmızı biber
5 gr kişniş tohumu
10 gr toz kişniş
Yarım çay bardağı limon suyu
5 gr kıyılmış zencefil
1 su bardağı su
Punjabi samosa hazırlanışı
Punjabi samosa :
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp bol suda haşlayın Bezelyeyi haşlayın
Sıvıyağın 1 çay bardağı kadarını bir tavada ısıtın Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika soteleyin Toz kırmızıbiber, toz kişniş tuzu ekleyip sotelemeye devam edin Patatesi ilave edip karıştırın Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
Hamur için, unu bir kaba eleyin Tuz, yağ ve suyu ekleyip yoğurun Hamuru 10 eşit yuvarlak parçaya ayırın Her bir topu ortadan ikiye bölün Açarak koni biçiminde parçalar elde edin Parçalara iç malzemeyi bölüştürün Hamurların uçlarını ıslatarak birleştirin
Kalan yağı bir tavada ısıtıp iç malzemeyle dolu konileri kahverengileşinceye kadar kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın