iltasyazilim
FD Üye
Püre Yatağında Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köfte için;
*500 gr orta yağılı kiyma
*1 yumurta
*1 kuru soğan
*Maydanoz
*Karabiber
*Kimyon
*3 diş sarımsak
*2 dilim bayat ekmek
Püre için;
*6 orta boy patates
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Muskat
*Tuz
Beşamel sos için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyaği
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*Tuz
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Püre Yatağında Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı Köfte harcınızı hazırlayıp yeşil erik büyüklüğünde yuvarlayarak sıvı yağda kızartın Patateslerinizi haşladıktan sonra fırın kabınızın içinde çatal ile ezip tereyağını tuzunu, muskat rendesini katıp karıştırın ve tepsinize eşit şekilde yayın Üzerine kızarttığınız köftelerinizi dizin
Beşamel sosunuz için, bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı yağınızi koyun 2 tepeli kaşık dolusu unu koyup kavurun Mis gibi kokana dek(yakmadan)sütünüzü ilave edip çok hızlı karıştırın Topaklanmamasına dikkat edin Koyulaşınca sosu köftelerin ve pürenizin üzerine eşit şekilde dokun 190° de pişirin Hafif rengi pembeleşince kasar peyniri rendesini koyup tekrar fırına sürün Eriyip rengi dönünce fırından çıkarıp servis yapın AFİYET OLSUN
*500 gr orta yağılı kiyma
*1 yumurta
*1 kuru soğan
*Maydanoz
*Karabiber
*Kimyon
*3 diş sarımsak
*2 dilim bayat ekmek
Püre için;
*6 orta boy patates
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Muskat
*Tuz
Beşamel sos için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyaği
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*Tuz
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Püre Yatağında Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı Köfte harcınızı hazırlayıp yeşil erik büyüklüğünde yuvarlayarak sıvı yağda kızartın Patateslerinizi haşladıktan sonra fırın kabınızın içinde çatal ile ezip tereyağını tuzunu, muskat rendesini katıp karıştırın ve tepsinize eşit şekilde yayın Üzerine kızarttığınız köftelerinizi dizin
Beşamel sosunuz için, bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı yağınızi koyun 2 tepeli kaşık dolusu unu koyup kavurun Mis gibi kokana dek(yakmadan)sütünüzü ilave edip çok hızlı karıştırın Topaklanmamasına dikkat edin Koyulaşınca sosu köftelerin ve pürenizin üzerine eşit şekilde dokun 190° de pişirin Hafif rengi pembeleşince kasar peyniri rendesini koyup tekrar fırına sürün Eriyip rengi dönünce fırından çıkarıp servis yapın AFİYET OLSUN