iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 soğan
1 biber
Sıvı yağ
Tu
Baharatlar
1 su bardağı su
Patates püresi için;
4 patates
1 yemek kaşığı tuz
1 kase kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
su bardağı süt
Yapılışı:
İlk önce etimizi hazırlamak için soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz ,kuş başı doğranan eti ekleyip rengi mühürlenene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince üstüne biberleri ekleyip bir iki kavurup bol bol istediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz, tuzunu ayarlayıp 1 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz Ben düdüklüde 30 dk pişirdim siz kendi tencerenize göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz Sonuç mükemmel lezzetli yumuşacık kavurma
Patates püresi:
İlk önce patatesleri kabuklarıyla haşlıyoruz, sonrasında kabukları soyup tencereye alıyoruz ,ezici ile eziyoruz, üstüne tuz terayağ ve kaşarını ekliyoruz ,iyice birbirine yedirdikten sonra ocağın altını açıp yavaşça sütü ekliyoruz, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz Püremiz hazır
1 soğan
1 biber
Sıvı yağ
Tu
Baharatlar
1 su bardağı su
Patates püresi için;
4 patates
1 yemek kaşığı tuz
1 kase kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
su bardağı süt
Yapılışı:
İlk önce etimizi hazırlamak için soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz ,kuş başı doğranan eti ekleyip rengi mühürlenene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince üstüne biberleri ekleyip bir iki kavurup bol bol istediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz, tuzunu ayarlayıp 1 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz Ben düdüklüde 30 dk pişirdim siz kendi tencerenize göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz Sonuç mükemmel lezzetli yumuşacık kavurma
Patates püresi:
İlk önce patatesleri kabuklarıyla haşlıyoruz, sonrasında kabukları soyup tencereye alıyoruz ,ezici ile eziyoruz, üstüne tuz terayağ ve kaşarını ekliyoruz ,iyice birbirine yedirdikten sonra ocağın altını açıp yavaşça sütü ekliyoruz, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz Püremiz hazır