Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Püreli Karnıyarık

Hoş geldin! sadrazamca tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Püreli Karnıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*6 tane orta büyüklükte patlıcan
*300 gr kıyma
*1 büyük kuru soğan
*4 tane sivri biber
*2 tane domates
*1 yemek kaşığı salça
*Pulbiber, karabiber, kimyon, kekik tuz
*Yeteri kadar sıvı yağ

Püresi için;


*3 tane orta büyüklükte patates
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı süt ( Gerekirse ilave edilir)
*1 çimdik karabiber ve tuz

Püreli Karnıyarık Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sizlere davetleriniz için, sunumu ve lezzeti ile harika bir tarif ile geldim
Öncelikle tencereye Yeteri kadar su koyup patatesleri haşlayın
Başka bir tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyup küp küp doğranmış Kuru soğanı ilave edin iyice kavurduktan sonra kıymayı ekleyin kıyma suyunu çekip iyice kavrulana kadar kavurun daha sonra ufak doğranmış biberleri ekleyin baharatları salçayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ardından soyulup doğranmış domatesi ekleyip iyice karıştırın domatesler pişince kapatın
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin sonra çıkarıp havlu kağıt ile kurulayın Kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağ koyup patlıcanları kızartın tepsiye dizin içini oyup iç harçtan doldurun
Haşlanmış olan patatesleri soyarak iyice ezin topak topak olmasın içine sıcakken tereyağını, karabiberini, tuzunu ve yarım çay bardağı sütü ekleyip iyice karıştırın pürüzsüz bir kıvam alana kadar eğer katı ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz Sıkma torbasına yıldız uçlu aparatı kullanarak patates püresini doldurun ve karnıyarık ların üzerine sıkarak süsleyin

Bir kasede bir kaşık salça sulandırılır ve tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 2530 dakika kadar pişirilir Pirenin üzeri hafif kızarana kadar
Yapacaklara şimdiden kolay gelsin
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt