iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
750 gr kıyma
1 5 su bardağı galeta unu
Bir tutam maydanoz
1 büyük soğan
2 diş sarimsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı ılık su
Az tuz
Patates püresi için:
67 patates
1 su bardağı süt
2 kaşık tereyağı
150 200 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce köfte harcımızı hazırlayalım Kıymanın içine soğan ve sarımsakları rendeleyelim, kıyılmış maydanoz, baharatlar, galeta unu ve yumurtayı ekleyip yoğuralım Ağzını kapatıp biraz buzdolabında dinlendirelim
Patateslerimizi haşlayalım ve rendeleyelim Patateslerin içine tereyağını ekleyip karıştıralım Sütümüzü yavaş yavaş ilave edelim En son olarak kaşar rendelerimizi ekleyelim ve tekrar karıştıralım Ben en son pürem daha kıvamlı olsun diye blender kullandım Siz de kullanabilirsiniz
Harcımızı borcama yayalım ve elimizle bastıralım Üzerine salça ve ılık sudan yaptığımız sosu dökelim, bu şekilde 200 derecede fırına 35 dakika pişirelim Köftemizin üzeri kızarınca fırından çıkaralım ve patates püremizi üzerine yayalım Domates, biberle süsleyip tekrar fırına verelim Domates ve biberler pişince fırından alıp dilimleyerek servis edelim Tarifimiz 1012 kişiliktir
750 gr kıyma
1 5 su bardağı galeta unu
Bir tutam maydanoz
1 büyük soğan
2 diş sarimsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı ılık su
Az tuz
Patates püresi için:
67 patates
1 su bardağı süt
2 kaşık tereyağı
150 200 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce köfte harcımızı hazırlayalım Kıymanın içine soğan ve sarımsakları rendeleyelim, kıyılmış maydanoz, baharatlar, galeta unu ve yumurtayı ekleyip yoğuralım Ağzını kapatıp biraz buzdolabında dinlendirelim
Patateslerimizi haşlayalım ve rendeleyelim Patateslerin içine tereyağını ekleyip karıştıralım Sütümüzü yavaş yavaş ilave edelim En son olarak kaşar rendelerimizi ekleyelim ve tekrar karıştıralım Ben en son pürem daha kıvamlı olsun diye blender kullandım Siz de kullanabilirsiniz
Harcımızı borcama yayalım ve elimizle bastıralım Üzerine salça ve ılık sudan yaptığımız sosu dökelim, bu şekilde 200 derecede fırına 35 dakika pişirelim Köftemizin üzeri kızarınca fırından çıkaralım ve patates püremizi üzerine yayalım Domates, biberle süsleyip tekrar fırına verelim Domates ve biberler pişince fırından alıp dilimleyerek servis edelim Tarifimiz 1012 kişiliktir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.