Pusuda ağır kan kaybı Sarhoş oldum da Seni hatırladım tekrar Sol elim Acemi elim Zavallı elim Orhan Veli sol eline yas yaktığından beridir sol cephede yeni bir şey değil Yine deneyimsizlik, yeniden zavallılık Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAylardır heyecanla beklenen siyasi nikahtam bir çadır tiyatrosuna dönüştü Gelin, düğün salonuna gelmedi Güvey, Evlenmeyi kabul ediyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serifmusunuz? sorusunu Hayırdiye yanıtladı Evlendirme memuru Ben de sizleri sosyal halkçı delegelerin bana verdiği yetkiye dayanarak ebediyen düşman ilan ediyorumdedi Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDüğün salonu boşaltıldı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSalon masrafları besbelli kaldı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKız ve erkek çocuk tarafları birbirlerine girdiler Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNikah karakolda bitti Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif* * Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifTürk tarihinde düello değil, pusu geleneği olduğunu Çetin Altan yıllar önce yazmıştı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBir şafak vakti, hakem ve şahitler huzurunda, tabancaları ve kuralları emin bir hesaplaşmayı fakat asilzade yürekler göze alabilir Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifFakat bu toprakların geleneğinde rakipler, birbirlerini zuladan çözülmüş pusu ateşleriyle yokederler Kurşunlar sırttan çıkarılır, intikamlar yine kuytularda kalleşçe sokuşturulan hançerlerle alınır Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifPusu geleneğiyle yetişmişseniz rakibinizin yüzüne deri elen çarpıp, korulukta randevulaşmak yerine, en uygun çapraz ateşin açılabileceği arazide mevzilenirsiniz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDüşmanla sırt sırta verip, 20'şer adım uzaklaştıktan sonra namluyu rakibin kalbine yöneltmeyi göze alamaz, Ben rakipsiz olayım Hasmımı bir kuytuda sıkıştırayımdiye beklersiniz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifHakemi satın almaya kalkarsınız Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifFalanca gelsin, benim yerime dövüşsündersiniz Başım ağrıyordiye randevudan kaçarsınız Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serifaz çok aristokratlık özentiniz varsa, kamuoyu önünde iddialı düello çağrıları yapar lakin meslek tabanca seçmeye geldi mi ya randevulaşma noktasına gelmezsiniz, veya saatinde orada olmazsınız Rakibimin saati bağlılışmış, ben zamanında gitmiştimdiye mazeretler beretırsınız Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifYa Da kazanç, rakiple arka arkaya verir, ama hakem 20 saymadan döner ve ateş edersiniz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSırttan vurmak, zorlama vazgeçilir bir kişilik hastalığıdır Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDün Ankara'da her köşede bir pusu sabit, yollara bubi tuzakları döşenmişti Cümbür Cemaat bir gizliya sinmiş, bıçaklarını biliyordu Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBir umutla şafak vakti Ankara'ya koşmuş SHP'li ve CHP li delegeler centilmence bir düello beklerken çirkin bir pusu ateşiyle şaşkına döndüler Topluca intihar etmiş yunus balıkları gibi kıyıya vurmuşlardı Yağlarından DSP'ye yakacak yapılıyordu bir köşede Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif * * Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBir şairle açtık, bir şairle kapatalım Birleşik sol partiye cenaze marşı olarak Attilla İlhan'ın Ağır Kan Kaybını öneriyorum: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNe değin korkmuştuk, elimizden tutmadılar Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDoğrudur kendi içimizde daraldığımız Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKim neyi savundu bilinmez, nereye değin Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBiz, yani Erdoğan, Ayşenur, Ali ve Ahmet Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBaşka bir yalnızlıkta boğulduk havasızlıktan Benzeri bir tespih koptu tane tane savrulduk Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKöy köy, bucak bucak, memleket memleket Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifNe solculuğumuz solculuktu, ne sağcılığımız Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifKaranlık bir kapı olup üstümüze kapandılar Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif Kimse bizi sevmedi Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAğır kan kaybıyız