iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 yumurta
250 gram speisequark (Süzme yoğurt)
250 gram un
125 gram şeker
1 paket vanilin şeker
Yarım paket kabartma tozu
Çimdik tuz
Kızartmak İçin Yağ;
Esmer veya beyaz şeker
Tarçın
Yapılışı
Hayırlı Ramazanlar dilerim hepinize
Oruç halindeyken insanın canı herşey çekiyor
İnternette gezindim ve dedim neden olmasın girdim mutfağa Quarkbällchen yaptım hazırlığı gerçekten çok kolay, tez oldu
İnanın dışarda satılanlardan daha da lezzetli oldular, içinde neler olduğunu biliyoruz gerçekten tavsiye ederim
Yumurta, şeker ve vanilin şeker mikserle karıştırılır 4 dk
sonra süzme yoğurt eklenir, biraz daha karıştırılır
Un, kabartma tozu ve çimdik tuz eklenir 30 saniye mikserle karıştırılır ve sonra spatula veya kaşık ile devam karıştırılır Yapışkan bir hamur elde edilir Kaşığa yapışırsa olmuş demektir
Bir buzluk poşetine doldurup altını 34 cm kesip tencere dolusu yağın içine koyun
Seker ve tarçını bir kapta karıştırın
Yağı önce yüksek ateşde kızartmak sonra orta ateşe indirip öyle katın hamurları bir bıçak yardımı ile alttan kesin hamuru çok kolay oluyor
Hamurlar kızarmaya başlayınca kendileri dönüyorlar zaten 34 dk kadar pişirilir
Çıkardıkdan sonra kağıt havlunun üzerine koyun ondan sonra şeker, tarçın karışıma koyup karıştırın Servis tabağına alın
13 gün boyunca kalabilir serin yerde
Şimdikten deneyenlere kolay gelsin
2 yumurta
250 gram speisequark (Süzme yoğurt)
250 gram un
125 gram şeker
1 paket vanilin şeker
Yarım paket kabartma tozu
Çimdik tuz
Kızartmak İçin Yağ;
Esmer veya beyaz şeker
Tarçın
Yapılışı
Hayırlı Ramazanlar dilerim hepinize
Oruç halindeyken insanın canı herşey çekiyor
İnternette gezindim ve dedim neden olmasın girdim mutfağa Quarkbällchen yaptım hazırlığı gerçekten çok kolay, tez oldu
İnanın dışarda satılanlardan daha da lezzetli oldular, içinde neler olduğunu biliyoruz gerçekten tavsiye ederim
Yumurta, şeker ve vanilin şeker mikserle karıştırılır 4 dk
sonra süzme yoğurt eklenir, biraz daha karıştırılır
Un, kabartma tozu ve çimdik tuz eklenir 30 saniye mikserle karıştırılır ve sonra spatula veya kaşık ile devam karıştırılır Yapışkan bir hamur elde edilir Kaşığa yapışırsa olmuş demektir
Bir buzluk poşetine doldurup altını 34 cm kesip tencere dolusu yağın içine koyun
Seker ve tarçını bir kapta karıştırın
Yağı önce yüksek ateşde kızartmak sonra orta ateşe indirip öyle katın hamurları bir bıçak yardımı ile alttan kesin hamuru çok kolay oluyor
Hamurlar kızarmaya başlayınca kendileri dönüyorlar zaten 34 dk kadar pişirilir
Çıkardıkdan sonra kağıt havlunun üzerine koyun ondan sonra şeker, tarçın karışıma koyup karıştırın Servis tabağına alın
13 gün boyunca kalabilir serin yerde
Şimdikten deneyenlere kolay gelsin