Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

(Rabbenâ lekel hamd) demek

(Rabbenâ lekel hamd) demek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sual: İbni Sebeci biri, (İçkinin haram edilmesine Ömer sebep olduğu için ben içki içenleri hoş görürüm Namaz kılarken “Rabbenâ lekel hamd demek Muaviye’nin demesiyle namaza girdiği için, namazda ben bunu söylemiyorum) diyor (Rabbenâ lekel hamd) demek, sünnet değil midir?
CEVAP
Elbette, sünnettir İçki, Hazreti Ömer'in isteği üzerine haram edilmişse de, haram eden Allahü teâlâdır Hazreti Ömer sadece sebep olmuştur İçkinin haramlığı hakkında âyet ve hadis olmasaydı bile, Hazreti Ömer, Eshabı kiramdan olduğu için sözü dinde senettir İki hadisi şerif:
(Benim sünnetime ve hulefai raşidinin sünnetine uyun!) Tirmizî

(Eshabım gökteki yıldızlar gibidir Hangisine uyarsanız hidayete erersiniz) Taberani, Beyheki, İbni Asakir, Hatib, Deylemi, Darimi, İ Münavi, İbni Adiy

Rabbenâ lekel hamd ifadesini de Hazreti Muaviye söylese de dinde senet olur, ama, üstelik Resulullah o sözü tasdik etmiştir Bunun için, o sözü namazda söylemek sünnet olmuştur İki hadisi şerif:
(İmam, “Semi’allahü limen hamideh dediği vakit “Rabbenâ lekel hamd deyin! Çünkü, sözü meleklerin sözüne uygun düşenin geçmiş günahları affedilir) Buhârî, Müslim, Ebu Davud, Tirmizî, Nesaî

(İmamdan önce hareket etmeyin, o tekbir aldıktan sonra siz alın, “Veleddâllîn deyince “âmîn deyin Rükû edince, siz de rükû edin, “Semi’allahü limen hamideh deyince “Rabbenâ lekel hamd deyin ve imamdan önce başınızı kaldırmayın!) Buhârî, Müslim, Ebu Davud, Tirmizî, Nesaî

İmamı Gazâlî hazretleri, gayrimüslim birinden bir söz alıp kitabına yazmışsa, o söz, artık İmamı Gazâlî hazretlerinindir O tasdik ettiği için, o söze gayrimüslim sözü olarak bakılmaz

Bir zaman şeytan, sıkışınca, (Âyetel kürsî’yi okuyana zarar veremem) demek zorunda kalıyor Eshabı kiram, bunu Peygamber efendimize bildiriyorlar O da, (Şeytan yalancı olduğu hâlde, bu sözü doğrudur) buyurarak, şeytanın söylediği o sözü tasdik ediyor Resulullah bu sözü tasdik ettiği için, biz o sözle amel ederiz O sözün artık şeytanla bir alakası yoktur

Kur’anı kerimde Eshabı kiramın hepsinin cennetlik olduğu bildiriliyor Eshabı kiramdan olan, Kur’anı kerimi yazmakta vahiy kâtipliği de yapan, Resulullah'ın kayınbiraderi Hazreti Muaviye hakkında böyle saygısızca söz söylemek çok çirkindir

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,727Kullanıcılar
KaramsarSon üye
Üst Alt