Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rabbimize Yaklaşmanın Yolu ''Güzel Ahlaktır''

Rabbimize Yaklaşmanın Yolu ''Güzel Ahlaktır''

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yüce ALLAH'a Yaklaşabilmenin Tek Yolu ''Güzel Ahlaktır''

Değerli Kardeşlerim

Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor:

Ben ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim:''

Böylece peygamberlik görevini bu soylu hedefle özetliyor Güzel ahlâka teşvik edici bir çok hadisi dilden dile dolaşmaktadır O'nun kişisel hayatı da yüce ALLAH'ın ölümsüz kitabında Sen yüce bir ahlâka sahipsinövgüsünü hakkedecek canlı bir örnek, tertemiz bir sayfa ve yüce bir tablo olarak gözler önünde duruyor Yüce ALLAH bu sözle peygamberini övdüğü gibi, seçkin peygamberinin getirdiği hayat sistemindeki ahlâk unsurunu da övüyor Bununla yeri göğe bağlıyor Kendisini arayan, arzulayan gönülleri bu unsura yöneltiyor Sevdiği ve hoşnut olduğu yüce ahlâkın ne olduğunu gösteriyor

Değerli Kardeşlerim;

''Güzel ahlak insanı Rabbinin sevgisi ile kuşatır''

İnsanların çoğu genellikle güzel görünmek için dışarı çıktıkları zaman kendilerine bakım yaparlar ki,dışarıdan güzel hoş görünsün diyedirKonuşmalarında bir diksiyon hal ve hareketlerinde nezaket ve saygı unsuru bulunmaktadırİnsanların gözünde hoş görünürler

Sadece insanlar bizi dışarda görür ve genellıkle dışarısı için düşünce sarar insanı

Yalnız Yüce Rabbimiz bizi her yerde görmektedir!

Nerde olursak olalım Rabbimiz bizim her hareketimizi görmektedir,ve ağzımızdan çıkan her türlü kelimeden,her türlü hareketten hesaba çekileceğiz

Sadece dışarıda değilde evimizdede,kendi kendimize başbaşa kaldığımız zaman
güzel ahlâk sahibi olmaya gayret etmeliyiz

Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor:

''Güzel ahlâk dinin yarısıdır'' (Camiu'ssağîr)

''Sizin en hayırlınız ahlâk'ça en güzel olanınızdır'' (Buhari)

''Kıyamet gününde müminin amel terazisinde güzel ahlâk'tan daha ağır birşey bulunmaz'' (Tirmizi)

''Sizden cennette bana arkadaş olan kimse,dünyada güzel ahlâk'ka sahip olanınızdır'' (Münâvi)

''Bir mümin güzel ahlâk ile gece ibadet eden,gündüz oruç tutan kimselerin derecesine erişir'' (Ebu Dâvud)

''ALLAH sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz,kalplerinize ve amellerinize bakar'' (Müslim)

''Sirke balı bozduğu gibi,kötü ahlâk'ta ameli ve ibadeti bozup gibi fenalaştırır'' (Münâvi)

''Sizin en fenanız,ahlâkı kötü olanınızdır'' (Münâvi)

''Nerede bulunursan bulun,ALLAH'tan kork! bir kötülüğün ardından hemen bir iyilik yap ki,o iyilik günahı gidersinİnsanlara güzel ahlâk ile muamele et'' (Tirmizi)

''ALLAH'ım bana güzel ahlâk ihsan eyle,senden başka bana kimse güzel ahlâk ihsan edemezBeni kötü huylardan koru,senden başka beni kimse kötülüklerden koruyup uzaklaştıramaz'' (Müslim)

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM

ALINTIDIR

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt