Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rack Sunucumu Yoksa Tower Sunucumu

Rack Sunucumu Yoksa Tower Sunucumu
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Merhaba Ben Sunucu Alıcamda Arada Kaldım bilişim Kurabilirim İlk Önce Makinadan Başlamak İstiyorum 2 sininde avantajları ve Dezavantajları var

anlatim şöyle

TOWER SUNUCU

1 Tower serverların avantajları;

a Tower serverların en önemli özelliği scalabilitesi yani ölçeklenebilirliği bir tower server düşük bir konfigürasyonla satın alınıp daha sonra ihtiyaca göre parça ilave edilebilir yada sökülebilir

b Tower serverlar yapı olarak geniş bir alana yayıldığından parçalarında arasında mesafe vardır buda serverın iyi soğuması ve daha performanslı çalışması anlamına gelir

2 Tower serverların dezavantajları;

a Tower serverlar rack yada blade serverlara göre daha fazla yer kaplar ve daha ağırdırlar

b Tower serverlarda kablolamalar daha karmaşık ve düzensiz durumdadır

c Tower serverlar içerisinde daha fazla parça barındırdığından daha fazla fanada sahiptirler bu yüzden daha fazla ses çıkarırlar

RACK (RACK MOUNTED) SERVERS

1 Rack Mounted Serverların Avantajları ;

a Rack serverlar diğer tip serverlara göre daha az yer kaplar

b Fiyat olarak diğer tip serverlara nazaran daha uygundur

c Kurulum ve yerleştirmesi diğer serverlara göre daha kolaydır

d Kablolama ve dizayn daha basit ve düzenlidir

2 Rack Mounted Serverların Dezavantajları ;

a Server parçaları geniş alana yayılmadığından konfigürasyonları düşük olur

b Boyutları düşük olduğundan daha sonra ölçeklenebilirliği yoktur yada çok azdır

c Rack serverlar arasındaki parçalar birbirine yakın olduğundan soğutması daha zordur

SİZCE HANGİSİ OLABİLİR EN UYGUN OLARAK RACK Mİ YOKSA TOWER Mİ

858,460Konular
981,099Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt