iltasyazilim
FD Üye
Merhaba Ben Sunucu Alıcamda Arada Kaldım bilişim Kurabilirim İlk Önce Makinadan Başlamak İstiyorum 2 sininde avantajları ve Dezavantajları var
anlatim şöyle
TOWER SUNUCU
1 Tower serverların avantajları;
a Tower serverların en önemli özelliği scalabilitesi yani ölçeklenebilirliği bir tower server düşük bir konfigürasyonla satın alınıp daha sonra ihtiyaca göre parça ilave edilebilir yada sökülebilir
b Tower serverlar yapı olarak geniş bir alana yayıldığından parçalarında arasında mesafe vardır buda serverın iyi soğuması ve daha performanslı çalışması anlamına gelir
2 Tower serverların dezavantajları;
a Tower serverlar rack yada blade serverlara göre daha fazla yer kaplar ve daha ağırdırlar
b Tower serverlarda kablolamalar daha karmaşık ve düzensiz durumdadır
c Tower serverlar içerisinde daha fazla parça barındırdığından daha fazla fanada sahiptirler bu yüzden daha fazla ses çıkarırlar
RACK (RACK MOUNTED) SERVERS
1 Rack Mounted Serverların Avantajları ;
a Rack serverlar diğer tip serverlara göre daha az yer kaplar
b Fiyat olarak diğer tip serverlara nazaran daha uygundur
c Kurulum ve yerleştirmesi diğer serverlara göre daha kolaydır
d Kablolama ve dizayn daha basit ve düzenlidir
2 Rack Mounted Serverların Dezavantajları ;
a Server parçaları geniş alana yayılmadığından konfigürasyonları düşük olur
b Boyutları düşük olduğundan daha sonra ölçeklenebilirliği yoktur yada çok azdır
c Rack serverlar arasındaki parçalar birbirine yakın olduğundan soğutması daha zordur
SİZCE HANGİSİ OLABİLİR EN UYGUN OLARAK RACK Mİ YOKSA TOWER Mİ
anlatim şöyle
TOWER SUNUCU
1 Tower serverların avantajları;
a Tower serverların en önemli özelliği scalabilitesi yani ölçeklenebilirliği bir tower server düşük bir konfigürasyonla satın alınıp daha sonra ihtiyaca göre parça ilave edilebilir yada sökülebilir
b Tower serverlar yapı olarak geniş bir alana yayıldığından parçalarında arasında mesafe vardır buda serverın iyi soğuması ve daha performanslı çalışması anlamına gelir
2 Tower serverların dezavantajları;
a Tower serverlar rack yada blade serverlara göre daha fazla yer kaplar ve daha ağırdırlar
b Tower serverlarda kablolamalar daha karmaşık ve düzensiz durumdadır
c Tower serverlar içerisinde daha fazla parça barındırdığından daha fazla fanada sahiptirler bu yüzden daha fazla ses çıkarırlar
RACK (RACK MOUNTED) SERVERS
1 Rack Mounted Serverların Avantajları ;
a Rack serverlar diğer tip serverlara göre daha az yer kaplar
b Fiyat olarak diğer tip serverlara nazaran daha uygundur
c Kurulum ve yerleştirmesi diğer serverlara göre daha kolaydır
d Kablolama ve dizayn daha basit ve düzenlidir
2 Rack Mounted Serverların Dezavantajları ;
a Server parçaları geniş alana yayılmadığından konfigürasyonları düşük olur
b Boyutları düşük olduğundan daha sonra ölçeklenebilirliği yoktur yada çok azdır
c Rack serverlar arasındaki parçalar birbirine yakın olduğundan soğutması daha zordur
SİZCE HANGİSİ OLABİLİR EN UYGUN OLARAK RACK Mİ YOKSA TOWER Mİ