Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Radyoaktif elementlerin gıdalar uzerindeki etkileri

Radyoaktif elementlerin gıdalar uzerindeki etkileri
0
132

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Radyoaktif elementlerin gıdalar uzerindeki etkilerib

Gıdalarda bozulmaya sebep olan mikroorganizmalar,ve biyokimyasal olayların miktar ve faaliyetlerinin engellenmesi, azaltılması, yok edilmesi, gıdaların raf omurlerinin uzatılması, olgunlaşma suresinin kontrolunu sağlamaktır

Radyasyon; bakteriler, gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları, kuf ve mayaları inaktive eder Radyasyon meyve ve sebzelerde, olgunlaşmayı ve bununla birlikte normal biyolojik değişiklikleri ve son aşamada da yaşlanma halini kontrol ederek, taze meyve ve sebzelerin raf omurlerini uzatmada etkendir Aynı zamanda radyasyon, depolanma sırasındaki gıda zararlarını, bocek ve haşere, parazit kurtcukları ve hastalığa neden olan organizmaları yok eder

Gıdaya verilmesi gereken uygun dozun uzerinde doz verilmesi, urune zarar vererek, urun kalitesi bozabilir Soğurulan doz birimi icin kullanılan ozel isim Gray dir Gray (Gy) iyonize radyasyonun maddenin 1 kilogramının soğurduğu 1 jouleluk enerji miktarı anlamına gelir Gıda ışınlamasında kullanılmak uzere FAOWHO Codex Alimentarius Komisyonu tarafından tavsiye edilen radyasyon dozu 10 kGyi gecemez Bu değer, suyun 24 0C sıcaklık artışı icin ihtiyac duyulan ısı miktarına eşittir
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt