adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
Az pişmiş ama çiğ olmayan yumurtaya rafadan yumurta adı verilir. Pişirilmesi kolaydır ancak kıvamını tutturmak biraz zordur. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketimi yaygın olan rafadan yumurta hakkında rafadan yumurta kaç dk içinde pişer sorusunun yanıtını aradık... İşte o merak edilen yanıt.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 1
Rafadan yumurta ne çok pişmiş, ne de çiğ olan yumurtadır. Beyazı tam pişmiş, sarısı sıvı kıvamda olarak hazırlanan yumurtalar rafadan yumurtadır. Tam olarak bu kıvamı tutturmak biraz zordur. Ancak bir kere kıvam tutturulduğunda da gerisi gelir. Rafadan yumurta hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şu şekildedir.
Yumurtalar kesinlikle taze olmalı.
Pişirme suyunun ilk önce kaynatılması gerekir.
Pişirilecek yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir.
Rafadan yumurta süresi ocağın büyüklüğüne ve ısı derecesine göre değişir.
Servisinde özel aparatları kullanılmalı. Olmadı evde bulunan kahve fincanlarından bu konuda yardım alanıbilir.
Yumurtayı pişirir pişirmez soğuk su ile soğutun. Sıcak su içinde kalırsa pişmeye ve katılaşmaya devam eder.
Rafadan yumurta koyuluğunu kendiniz damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
Rafadan Yumurta Kaç Dakikada Olur?
Rafadan yumurta ile ilgili en merak edilen konu rafadan yumurta kaç dakikada hazır olur sorusudur. Bu soruya cevap verirken kullanılan ocağın büyüklüğü ve ısı derecesi hakkında mutlaka bilgi verilmesi gerekir. Aksi halde yine sonuç hüsran olabilir. Bizim vereceğimiz bilgiler set üstü ocakta yer alan en büyük göze göredir.
İlk olarak yumurtaları yıkayın ve oda sıcaklığına gelmesini ekleyin. Ardından sadece üzerlerini çok hafif geçecek kadar su doldurun ve cezve ya da tencereyi ocağa alın. Yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını en kısık dereceye getirin.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 2
Çatlatmadan yavaşça yumurtaları kap içine koyun. Yeniden suyun kaynamasını bekleyin. Su yeniden kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika kadar daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve vakit kaybetmeden soğuk suya tutun. Soğuyan yumurtaları çıkarıp ağız kısımlarını açın. İsterseniz sadece tuz ile isterseniz biraz tereyağı ısıtıp içine dökerek servis yapabilirsiniz.
Rafadan yumurta hazırlarken mutlaka yumurtanın taze olması gerekir. Yumurtanın tazeliğinin anlaşılması için en basit yöntem su ile test etme yöntemidir. Bu test için uygun büyüklükte bir kap içine su doldurun. Daha sonra yumurtayı dikkatlice içine koyun.
En alta koyun. Eğer yumurtanın düz kısmı yukarı kalkmaya başlamışsa taze değildir. Tamamen yan duruyorsa yumurtanız 1-3 gün arası tazeliktedir rafadan yapılabilir. Eğer ki tam diklemesine suyun üzerine çıkıyorsa taze değildir, rafadan yumurta için uygun değildir.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 3
Rafadan yumurtayı lezzetlendirmek için içine biraz tereyağı ekleyebilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz baharatlardan birer fiske de ekleyip karıştırabilirsiniz. Hatta peynir sevenler beyaz peynir bile ekleyip lezzetlendirebilir. Tamamen kendi damak tadınıza kalmış. Dereotu ya da maydanozları da ince ince kıyıp hazırladığınız rafadan yumurtanın içine ekleyebilirsiniz.
Bazı uzmanlara göre çiğ ya da az pişmiş rafadan yumurta yenmemelidir. Bu konua tamamen bilimsel açıklamalar yapılmasa da halk arasında da bu görüş yaygın hal almış, rafadan yerine kayısı kıvamında ya da haşlanmış yumurtalar yenmeye başlanmıştır. Eğer yumurtanızı kayısı kıvamında isterseniz kaynama süresini 6 dakika, katı olması içinse 12 dakika kadar uzatmanız yeterlidir.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 1
Rafadan yumurta ne çok pişmiş, ne de çiğ olan yumurtadır. Beyazı tam pişmiş, sarısı sıvı kıvamda olarak hazırlanan yumurtalar rafadan yumurtadır. Tam olarak bu kıvamı tutturmak biraz zordur. Ancak bir kere kıvam tutturulduğunda da gerisi gelir. Rafadan yumurta hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şu şekildedir.
Yumurtalar kesinlikle taze olmalı.
Pişirme suyunun ilk önce kaynatılması gerekir.
Pişirilecek yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir.
Rafadan yumurta süresi ocağın büyüklüğüne ve ısı derecesine göre değişir.
Servisinde özel aparatları kullanılmalı. Olmadı evde bulunan kahve fincanlarından bu konuda yardım alanıbilir.
Yumurtayı pişirir pişirmez soğuk su ile soğutun. Sıcak su içinde kalırsa pişmeye ve katılaşmaya devam eder.
Rafadan yumurta koyuluğunu kendiniz damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
Rafadan Yumurta Kaç Dakikada Olur?
Rafadan yumurta ile ilgili en merak edilen konu rafadan yumurta kaç dakikada hazır olur sorusudur. Bu soruya cevap verirken kullanılan ocağın büyüklüğü ve ısı derecesi hakkında mutlaka bilgi verilmesi gerekir. Aksi halde yine sonuç hüsran olabilir. Bizim vereceğimiz bilgiler set üstü ocakta yer alan en büyük göze göredir.
İlk olarak yumurtaları yıkayın ve oda sıcaklığına gelmesini ekleyin. Ardından sadece üzerlerini çok hafif geçecek kadar su doldurun ve cezve ya da tencereyi ocağa alın. Yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını en kısık dereceye getirin.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 2
Çatlatmadan yavaşça yumurtaları kap içine koyun. Yeniden suyun kaynamasını bekleyin. Su yeniden kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika kadar daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve vakit kaybetmeden soğuk suya tutun. Soğuyan yumurtaları çıkarıp ağız kısımlarını açın. İsterseniz sadece tuz ile isterseniz biraz tereyağı ısıtıp içine dökerek servis yapabilirsiniz.
Rafadan yumurta hazırlarken mutlaka yumurtanın taze olması gerekir. Yumurtanın tazeliğinin anlaşılması için en basit yöntem su ile test etme yöntemidir. Bu test için uygun büyüklükte bir kap içine su doldurun. Daha sonra yumurtayı dikkatlice içine koyun.
En alta koyun. Eğer yumurtanın düz kısmı yukarı kalkmaya başlamışsa taze değildir. Tamamen yan duruyorsa yumurtanız 1-3 gün arası tazeliktedir rafadan yapılabilir. Eğer ki tam diklemesine suyun üzerine çıkıyorsa taze değildir, rafadan yumurta için uygun değildir.
Rafadan Yumurta Nasıl Olur? 3
Rafadan yumurtayı lezzetlendirmek için içine biraz tereyağı ekleyebilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz baharatlardan birer fiske de ekleyip karıştırabilirsiniz. Hatta peynir sevenler beyaz peynir bile ekleyip lezzetlendirebilir. Tamamen kendi damak tadınıza kalmış. Dereotu ya da maydanozları da ince ince kıyıp hazırladığınız rafadan yumurtanın içine ekleyebilirsiniz.
Bazı uzmanlara göre çiğ ya da az pişmiş rafadan yumurta yenmemelidir. Bu konua tamamen bilimsel açıklamalar yapılmasa da halk arasında da bu görüş yaygın hal almış, rafadan yerine kayısı kıvamında ya da haşlanmış yumurtalar yenmeye başlanmıştır. Eğer yumurtanızı kayısı kıvamında isterseniz kaynama süresini 6 dakika, katı olması içinse 12 dakika kadar uzatmanız yeterlidir.